Ειδήσεις

Φωτιά Μάτι: 92 οι νεκροί – Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα με τα ονόματα

Φωτιά Μάτι: 92 οι νεκροί – Στα χέρια των εισαγγελέων η λίστα με τα ονόματα
Αλαλούμ με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι. Η λίστα με τους νεκρούς έφτασε στην Εισαγγελία και περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Λίστα με 92 νεκρούς, από τους οποίους δύο αταυτοποίητοι, διαβιβάστηκε σήμερα από την ιατροδικαστική υπηρεσία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο προκειμένου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τη φονική φωτιά στο Μάτι, να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά τους πρόσωπα επιζώντες της καταστροφής.

Η λίστα με τους νεκρούς, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Η λίστα έφτασε λίγες ώρες πριν αρχίσει η εξέταση των συγγενών των θυμάτων από τος φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων, ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι ενώ παράλληλα αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από δική της η Πυροσβεστική.

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας. Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς -εκ των οποίων δύο μη ταυτοποιημένοι- η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments