Διεθνή

Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικανοί διατήρησαν την έδρα που κρινόταν στο Οχάιο

Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικανοί διατήρησαν την έδρα που κρινόταν στο Οχάιο
Με τον Ντόναλντ Τραμπ επικεφαλής, οι Ρεπουμπλικάνοι κινητοποιήθηκαν μαζικά για να κρατήσουν μια έδρα σε μια Πολιτεία ταγμένη στην αμερικανική δεξιά επί δεκαετίες, κι εντέλει ανακήρυξαν τη νίκη τους.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ επικεφαλής, οι Ρεπουμπλικάνοι κινητοποιήθηκαν μαζικά για να κρατήσουν μια έδρα σε μια Πολιτεία ταγμένη στην αμερικανική δεξιά επί δεκαετίες, κι εντέλει ανακήρυξαν τη νίκη τους έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση που όμως η έκβασή της ήταν τόσο οριακή που μάλλον στέλνει θετικά μηνύματα στους δημοκρατικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο.

Με βάση την καταμέτρηση στο Οχάιο, ο ρεπουμπλικάνος Τρόι Μπόλντερσον επικρατεί συγκεντρώνοντας το 50,2% των ψήφων έναντι 49,3% του δημοκρατικού Ντάνι Ο’ Κόνορ και θα καταλάβει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, γνωστοποίησαν οι αρχές τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ο νικητής της αναμέτρησης δεν έχει πάντως ανακηρυχθεί επίσημα ακόμη, καθώς απομένουν αρκετές χιλιάδες επιστολικές και άλλες ψήφοι να καταμετρηθούν.

Αυτό πάντως κάθε άλλο παρά πτόησε τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ο οποίος δεν περίμενε να ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα για να συγχαρεί τον Μπόλντερσον και φυσικά να διεκδικήσει την πατρότητα της ανάκαμψής του και της επικράτησής του, παρά τις πολύ ανησυχητικές δημοσκοπήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments