Οικονομία

Μύκονος: Η “Τρίαινα” έφερε στο φως σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

Μύκονος: Η “Τρίαινα” έφερε στο φως σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής
Βροχή τα λουκέτα στη Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση ''Τρίαινα'' αναμένεται να επεκταθεί και στην Σαντορίνη.

Απόβαση ελεγκτών τις τελευταίες ημέρες στη Μύκονο, όπου μέσα σε δύο μόλις ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) οι 56 εφοριακοί που μετέχουν στην «επιχείρηση Τρίαινα», ανακάλυψαν ήδη 342 φορολογικές παραβάσεις και έχουν επιβάλλει πέντε 48ωρα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ, ακόμα και… πλυντήρια ρούχων.

Εργαζόμενοι που ασφαλίζονται σε άλλη χώρα της ΕΕ, μετρητά στην Ισπανία και χιλιάδες ευρώ αδήλωτου τζίρου, είμαι μερικές από τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές.

Πιο συγκεκριμένα, σε καταστήματα πολυτελών τσαντών, ”πιάστηκαν” εργαζόμενοι, με ασφάλιση σε άλλη χώρα του εξωτερικού και αποστολή εισπράξεων μέσω POS στην Ελβετία.

Σε ελέγχους της ΑΑΔΕ στα δύο μαγαζιά που έχει στο Νησί των Ανέμων η Louis Vuitton, η εταιρία με τις πιο διάσημες και ακριβές ίσως γυναικείες τσάντες στον κόσμο, οι ελεγκτές της εφορίας ανακάλυψαν ότι και στα δύο καταστήματα αυτά υπήρχαν συνολικά τρία POS, μέσω των οποίων έστελναν τις εισπράξεις τους από το νησί κατευθείαν σε λογαριασμούς τραπεζών στην… Ελβετία.

Οι μηχανισμοί POS αυτοί κατασχέθηκαν άμεσα.

Επίσης:

– στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι ήταν Ισπανοί

– οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ

– η εταιρία δήλωσε πως τους έχει ασφαλίσει όλους στο… Ισπανικό ΙΚΑ!

Οι φοροελεγκτές ζητούν τώρα οδηγίες από την Αθήνα και ρωτούν να μάθουν αν επιτρέπεται από τον ασφαλιστικό νόμο, σε άλλη χώρα να δουλεύουν οι εργαζόμενοι και σε άλλη χώρα να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές η επιχείρηση.

Λουκέτα και σε άλλα καταστήματα

Οι ελεγκτές αναγκάστηκαν επίσης να κλείσουν άμεσα για δύο ημέρες και γνωστό beach bar της Μυκόνου επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις για εισπράξεις 3.000 ευρώ.

Επιπλέον όμως, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και κατάστημα που πουλούσε αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου, μπιζού, ρολόγια κλπ, για τα οποία όμως δεν υπήρχαν καν τιμολόγια!

Οι ελεγκτές έκλεισαν όμως και… ένα πλυντήριο, όπου εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου στέλνουν για πλύσιμο τραπεζομάντηλα, σεντόνια κλπ επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 13.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση ”Τρίαινα” αναμένεται να επεκταθεί και στην Σαντορίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments