Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου (vidς)

Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου (vidς)
Μεγάλη βραδιά για τον ελληνικό στίβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου με την Κατερίνα Στεφανίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τη συναθλήτρια της, Νικόλ Κυριακόπουλου να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την Ελλάδα να πετυχαίνει το «1-2».

Τα “χρυσά” κορίτσια Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν να κυριαρχίσουν στο άλμα επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και την Νικόλ Κυριακοπούλου το ασημένιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με  στο επί κοντώ, με άλμα στα 4,85 μ.  (νέο ρεκόρ αγώνων) και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ.

Ο ελληνικός θρίαμβος συνεχίστηκε με την Νικόλ Κυριακοπούλου  να καταγράφει άλμα στα 4.80, και να κατακτά επάξια το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ, ενώ η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, με την κορυφαία μέχρι τώρα επίδοση φέτος στην Ευρώπη (4.85μ), κατετάγη 4η με 4.70μ.

Η Στεφανίδη, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα στις διεθνείς διοργανώσεις, τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 4.96μ, όπου όμως είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε τρία τα μετάλλιά της στη διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει ασημένιο και το 2014 στη Ζυρίχη.

Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό ήταν η Ελένη Πόλακ, που αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.30.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments