Άποψη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κοίταξε στα μάτια τον Ναδάλ και πάλεψε δυνατά (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κοίταξε στα μάτια τον Ναδάλ και πάλεψε δυνατά (vids)
Συγκινημένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερο δυνατό απέναντι στον Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε στον τελικό του Rogers Cup, όμως παραδέχθηκε ότι αυτό ήταν το καλύτερο τουρνουά της ζωής του.

Ο 20χρονος τενίστας κοίταξε στα μάτια τον Ναδάλ και πάλεψε δυνατά, κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου.

Ο Στέφανος κατάφερε να μας κάνει να αγαπήσουμε το τένις, ένα δύσκολο άθλημα που θέλει εξαιρετική τεχνική.

Σίγουρα πολλοί από εμάς δεν είχαμε ασχοληθεί τόσο στο παρελθόν με το τένις, όμως μετά τις καταπληκτικές επιδόσεις του Τσιτσιπά στο Τορόντο, δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να το λατρέψουμε για πάντα! Συγχαρητήρια Στέφανε!


Στέφανος Τσιτσιπάς: Το ευχαριστώ στον κόσμο

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου.

Δε με έχουν υποδεχτεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου. Αυτό το τέλος σημαίνει πολλά για εμένα.

Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στον τελικό ενός masters.

Ευχαριστώ τους πάντες σε αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ράφα.

Ευχαριστώ τον διευθυντή του τουρνουά και όλη την ομάδα.

Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και την ακαδημία Μουράτογλου.

Δεν ξέρω ποιον άλλο πρέπει να ευχαριστήσω. Είναι έντονα τα συναισθήματα.

Σε δύο χρόνια θα είμαι πάλι στο Τορόντο».

Άγγιξε το όνειρο, ηττήθηκε με το κεφάλι ψηλά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε στον τελικό, όμως στάθηκε πραγματικά στο ύψος του!

Επί μία εβδομάδα στο Rogers Cup του Τορόντο ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά και όποιον βρέθηκε μπροστά του.

Ο 20χρονος τενίστας καθήλωσε τον κόσμο με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, στον πρώτο masters τελικό της καριέρας του ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Ράφαελ Ναδάλ.


Στέφανος Τσιτσιπάς: Το Twitter ξεσαλώνει με τις επιδόσεις του


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης

Ανήμερα των γενεθλίων του ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 27 στον κόσμο (ο οποίος όμως θα βρεθεί στο νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης), έκανε το καλύτερο δυνατό απέναντι στον κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam, 80 τίτλων συνολικά και νο 1 στον κόσμο. Ωστόσο ο 32χρονος Ισπανός δεν άφησε στην αρχή πολλά περιθώρια και πήρε το πρώτο σετ με 6-2 μέσα σε 35 λεπτά.

Όμως στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς τα πήγε καλύτερα. Κράτησε το σερβίς του και στο 5-4 έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και έκανε το 5-5. Στη συνέχεια «σέρβιρε», πήρε το γκέιμ και βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά με 6-5, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Ναδάλ, αν και κινδύνεψε, κατάφερε να ισοφαρίσει και το σετ πήγε στο τάι-μπρέικ, όπου μετά από εκπληκτικές στιγμές και από τους δύο τενίστες, ο Ναδάλ νίκησε με 7-6(4) μέσα σε 1 ώρα και 8 λεπτά κι έτσι κατέκτησε για 4η φορά στην καριέρα του το τρόπαιο του Rogers Cup. Το χειροκρότημα στο τέλος αντάμειψε την προσπάθεια του Τσιτσιπά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο, στον πρώτο τελικό της καριέρας σε μια ATP διοργάνωση, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πάλι απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ. Ήταν στο όπεν της Βαρκελώνης κι έχασε από τον πολυνίκη του συγκεκριμένου τουρνουά με 2-0 σετ. Και εκεί, για να φτάσει στον τελικό, είχε αποκλείσει τρεις τενίστες του «top-20».

Η εκπληκτική διαδρομή του προς τον τελικό του Rogers Cup

Στη διαδρομή του ως τον τελικό του Rogers Cup ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε πέντε τενίστες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη, οι τέσσερις μάλιστα στο «top-10». Στον α’ γύρο νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, νο 24, στον β’ γύρο με 6-3, 7-6(6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 8, στον γ’ γύρο με 6-3, 6-7(5), 6-3 τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και νο 10 τώρα, στα προημιτελικά με σπουδαία ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νο 3 στον κόσμο και περσινό νικητή της διοργάνωσης και στα ημιτελικά πάλι με ανατροπή 6-7, 6-4, 7-6 τον Νοτιοαφριακνό Κέβιν Άντερσον, νο 6 στον κόσμο.

Τον Στέφανο Τσιτσιπά περίμενε και μια έκπληξη πριν από τον αγώνα. Όταν βγήκε στο γήπεδο για προπόνηση, οι φίλαθλοι τον υποδέχθηκαν τραγουδώντας το «Happy Birthday».


Στέφανος Τσιτσιπάς: Από τον παρθενικό τίτλο στην Κύπρο, ως το Top20


Ναδάλ: Το μέλλον μπροστά σου, Στέφανε

«Είχες μια εκπληκτική εβδομάδα εδώ, Στέφανε. Συνέχισε να δουλεύεις, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου», είπε ο Ναδάλ απευθυνόμενος στον Στέφανο την ώρα που έπαιρνε το έπαθλο του τουρνουά.

Τσιτσιπάς: Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου

«Ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Δεν με έχουν υποδεχτεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου. Αυτό το τέλος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στον τελικό ενός Μasters», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα, εν μέσω αποθέωσης από τους θεατές.

Και συνέχισε: «Ευχαριστώ τους πάντες σε αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ράφα. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Σε δύο χρόνια θα είμαι πάλι στο Τορόντο».

Ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (12 Αυγούστου 1998) είναι επαγγελματίας τενίστας από την Ελλάδα. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες.

Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ITF singles Futures καθώς και έξι ITF τίτλους Futures στο διπλό.

Είναι γιος Έλληνα πατέρα, του Απόστολου Τσιτσιπά, και Ρωσίδας μητέρας, της πρώην επαγγελματία τενίστριας Τζούλια Αποστόλη. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν σοβιετικός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments