Ελλάδα

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Οριστικό. Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές της Τουρκίας είδαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Την αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ανδριανούπολης ανακοίνωσε στις 19.09 το απόγευμα της Τρίτης το πρακτορείο ειδήσεων Αnatolu.

Οι δύο στρατιωτικοί θα είναι ελεύθεροι μέχρι να παρουσιαστούν στη δίκη που θα διεξαχθεί.

Να σημειωθεί, ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν η αποφυλάκιση τους σημαίνει ότι μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ή αν πρέπει να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι της διεξαγωγή της δίκης.

Θυμίζουμε, ότι οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, παρέμεναν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν καθώς πέρασαν κατά 253 μέτρα τα σύνορα προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί θα επαναπατριστούν, δίχως βέβαια να είναι κάτι ακόμα σίγουρο.

Αλ. Τσίπρας: Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά»

Η ανάρτηση του Καμμένου:

Λιτή και συμβολική ήταν αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην αναγγελία της είδησης, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ότι αποφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Η ανάρτηση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments