Διεθνή

Ebenezer Cobb Morley: Το σημερινό doodle της Google

Ebenezer Cobb Morley: Το σημερινό doodle της Google
H Google τιμά με doodle τον Ebenezer Cobb Morley.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον Ebenezer Cobb Morley. Τον Άγγλο που θέσπισε τους πρώτους κανόνες ποδοσφαίρου.

Ο Ebenezer Cobb Morley γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Αυγούστου 1831, στην πόλη Χαλ, στο ανατολικό Γιόρκσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ebenezer Cobb Morley, που ήταν γιος υπουργού, μεγάλωσε με αγάπη για τον αθλητισμό και σπούδασε νομικά. Μετά την ένταξή του στο Μπαρνς Football Club του Λονδίνου, συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ καλύτερο εάν είχε συγκεκριμένη δομή, οργάνωση και κανονισμούς. Μέχρι τότε το ποδόσφαιρο παίζονταν με τους «κανόνες» της κάθε περιοχής, της κάθε γειτονιάς.

To doodle της Google:

Σε μια συνάντηση λοιπόν στην Freeman’s Tavern, ο Μόρλεϊ συζήτησε με μέλη ποδοσφαιρικών συλλόγων από όλη την Αγγλία, που είχαν ανάλογες προθέσεις με εκείνον και είχαν φτιάξει κάποιους υποτυπώδεις κανονισμούς για το άθλημα, πριν εκείνος συντάξει τον κατάλογο των 13 κανόνων, που αποτέλεσε το πρότυπο του παιχνιδιού στην Αγγλία.

Οι «νόμοι» του Ebenezer Cobb Morley βοήθησαν σημαντικά στη μείωση της βίας στο γήπεδο και ουσιαστικά άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments