Διεθνή

Βρυχάται ο Τραμπ κατά της Τουρκίας: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

Βρυχάται ο Τραμπ κατά της Τουρκίας: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές "χωρίς να κάνει τίποτα".

Την οργή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε το νέο “όχι” της Τουρκίας στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές “χωρίς να κάνει τίποτα”, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απείλησε την Άγκυρα με νέες κυρώσεις.

“Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα” είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. “Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας”, συνέχισε.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε, δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα αυτή η ιστορία».

https://www.youtube.com/watch?v=mnUMQWW_KA0

Τουρκία: Αρνήθηκε και πάλι να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα

Η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζητά την άμεση απελευθέρωσή του, ενώ η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκία και των ΗΠΑ.

Τραμπ: Δεν θα πληρώσουμε τίποτα στην Τουρκία για την απελευθέρωση του πάστορα

«Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια. Τώρα κρατούν όμηρο έναν εξαίρετο πάστορα. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Έχουμε εφαρμόσει κυρώσεις σε βάρος μελών της κυβέρνησή τους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» πρόσθεσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Kατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε πως η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος» για την Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε χθες ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments