Οικονομία

Λεμέρ: Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για το μέλλον είναι σαφείς

Λεμέρ: Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για το μέλλον είναι σαφείς
ο Λεμέρ χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία την έξοδο από το μνημόνιο, ωστόσο, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τονίζει ότι «δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές».

Τη θέση πως η Ελλάδα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και πως ο ίδιος δεν αμφιβάλλει ότι θα γίνουν σεβαστές, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ μιλώντας στο Βήμα.

Μία ημέρα πριν από τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτηρίζει ως «μεγάλη επιτυχία» την έξοδο.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδοτικής συνδρομής αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Για την Ελλάδα, που σεβάστηκε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2015 και είχε το θάρρος, υπό την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα, να μεταρρυθμιστεί σε βάθος. Για τους Ελληνες, που δέχθηκαν να κάνουν θυσίες, τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά, και οι οποίοι θα μπορέσουν να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους στο άμεσο μέλλον. Αλλά επίσης για την Ευρώπη και την ευρωζώνη. Εχει αποδειχθεί ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια ουσιαστική αξία της Ευρώπης, αλλά και ότι είναι κάτι που λειτουργεί, που είναι αποτελεσματικό», ανέφερε.

Όμως σε όσα διακινούνται από κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με την πιθανότητα αναστολής των μειώσεων στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Λεμέρ εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός. “Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεμέρ αναφέρει ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, όμως, όπως δηλώνει, μένει να γίνει δουλειά. Ειδικότερα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ εστιάζει στα θέματα διυπουργικού συντονισμού, απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών, απλοποίησης και κωδικοποίησης της νομοθεσίας και των κανονισμών. Τονίζει δε, ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε όλους αυτούς τους τομείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments