Ελλάδα

ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στιγμιότυπα ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές

ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στιγμιότυπα ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές
ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ: Εικόνες από την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που σκόρπισε τον θάνατο σε 96 άτομα, η κατάσταση συνεχίζει να θυμίζει το τι συνέβη εκείνη την τραγική ημέρα.

Κατεστραμμένα σπίτια, καμένες κούνιες, ερειπωμένοι δρόμοι συνθέτουν την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου.

Εικόνες εγκατάλειψης που έρχονται να σου θυμίσουν ότι κάποτε υπήρχε ζωή.


Κατεδαφίστηκαν τα πρώτα ακατάλληλα σπίτια στο Μάτι

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Από σήμερα, επίσης, συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν από το Κόκκινο Λιμανάκι επικίνδυνα υλικά, όπως καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστίες αμίαντου.

Για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστοποιημένη εταιρεία για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεσή τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Διαβάστε Eπίσης

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία προσφύγων με φωτιές σε κέντρο φιλοξενίας

ΦΩΤΙΑ ΜΑΤΙ: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις των «κόκκινων» κτιρίων (pics&vid)

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μελοποιεί Λόρκα στο θέατρο Ρεματιάς

Περισσότερα