Video

Ερντογάν: Η επίθεση στην οικονομία μας είναι σαν επίθεση στη σημαία μας (vid)

Ερντογάν: Η επίθεση στην οικονομία μας είναι σαν επίθεση στη σημαία μας (vid)
Νέα επίθεση στις ΗΠΑ για τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στην Αγκυρα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις με ξεκάθαρη πολεμική διάθεση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα μέτρα των ΗΠΑ εναντίον της τουρκικής οικονομίας.

«Η επίθεση στην τουρκική οικονομία δεν διαφέρει από μια επίθεση στην τουρκική σημαία, από μια επίθεση στο κάλεσμα για προσευχή».

«Ο στόχος είναι να γονατίσει η Τουρκία και ο λαός της», είπε επίσης ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος, τέλος, προειδοποίησε πως «η Τουρκία έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τα ξεπεράσει όλα αυτά», προσθέτοντας πως «αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να αναγκάσουν την Τουρκία να παραδοθεί μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας, σύντομα θα δουν πως κάνουν λάθος».


Die Welt: Τα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν στα Βαλκάνια


Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον, άγνωστος άνοιξε πυρ με στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε όχημα και ένας εξ αυτών άρχισε να πυροβολεί κατά του κτιρίου.

Στις 05:00 τα ξημερώματα, άγνωστος σε λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ προς το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, αλλά δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο ζημιές σε τζάμια του κτιρίου.

Από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν θύματα.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Αυτό το νέο πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο κλίμα έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, μετά τα μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ που έχουν φέρει την τουρκική οικονομία σε πολύ δύσκολη θέση και τη λίρα σε… ελεύθερη πτώση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments