Ελλάδα

Διάγγελμα Τσίπρα: Tα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το μήνυμα Τσίπρα

Διάγγελμα Τσίπρα: Tα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το μήνυμα Τσίπρα
Το διάγγελμα Τσίπρα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Με επείγοντα τηλεγραφήματα κάλυψαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη με έμφαση σε φράσεις όπως «σήμερα μία καινούργια ημέρα ξημερώνει για την χώρα μας, μία ιστορική ημέρα», για το Reuters ή «Η Ελλάδα ξαναπαίρνει σήμερα την τύχη της στα χέρια της» για το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).


Διάγγελμα Τσίπρα: Ξεσάλωσε το Twitter με το μήνυμα του πρωθυπουργού

Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα έχει καλούς λόγους να περιμένει καλύτερες ημέρες μετά την επίσημη έξοδό της από το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης, κάνοντας έναν επίλογο σε μία δραματική εννεαετή κρίση χρέους, μεταδίδει το Reuters.

«Σήμερα μία καινούργια μέρα ξημερώνει στην χώρα μας, μία ιστορική μέρα. Τα προγράμματα της ύφεσης, της λιτότητας και της κοινωνικής ερημοποίησης επιτέλους τελείωσαν…η χώρας μας κερδίζει και πάλι το δικαίωμα να διαμορφώσει το μέλλον της», δήλωσε ο Τσίπρας από έναν λόφο με θέα έναν κόλπο στο νησί όπου ο Οδυσσέας επέστρεψε μετά από 10ετές ταξίδι, όπως περιγράφεται από τον Ομηρο, αναφέρει το Reuters.


Διάγγελμα Τσίπρα: Tο μήνυμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα μνημόνια

Θέλοντας να σημαδέψει την πρώτη ημέρα της «νέας εποχής» της χώρας του απαλλαγμένης από τα προγράμματα της διεθνούς βοήθειας και από την εδώ και οκτώ χρόνια επιτροπεία των πιστωτών, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Ιθάκη, στο Ιόνιο Πέλαγος, σημείο εκκίνησης και επιστροφής του Οδυσσέα στην Οδύσσεια του Ομήρου για να ανακοινώσει «ότι μία καινούργια μέρα ξημέρωσε» για την Ελλάδα.

«Μία ιστορική μέρα…η μέρα του τέλους των πολιτικών λιτότητας και ύφεσης», αναφέρει το AFP.

Διαβάστε Eπίσης:

Δήμαρχος Ιθάκης: «Η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση»

Διάγγελμα Τσίπρα: Από την Ιθάκη η ομιλία του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα μνημόνια

ARD: «Σκληροί και λιτοί καιροί» περιμένουν τους Έλληνες

ΙΘΑΚΗ: Το Μαξίμου ανακοίνωσε επίσημα το διάγγελμα

Περισσότερα