Πολιτική

Αχτσιόγλου: Υπάρχουν περιθώρια για να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις

Αχτσιόγλου: Υπάρχουν περιθώρια για να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις
Όπως είπε η Έφη Αχτσιόγλου, πλέον πολιτικά διαμορφώνεται ένα κλίμα που φαίνεται πιο υποστηρικτικό προς τις ελληνικές θέσεις και ζήτησε λίγη υπομονή από τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν τα αποτελέσματα στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019.

Έχουμε τα περιθώρια να μην γίνουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις καθώς είμαστε σήμερα πολύ πιο ισχυροί και σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Real Fm.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας, “δεν είναι αναγκαίο δημοσιονομικά ούτε και διαρθρωτικά. Η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο συν ότι υπεραποδίδουμε στους δημοσιονομικούς στόχους. Αποδεικνύουμε ότι ισχύουν και τα δύο επιχειρήματά μας, καθώς και το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι ισχυρό και υπεραποδίδουμε στους στόχους του 3,5%”.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι “έχουμε τα περιθώρια να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι συνταξιούχοι. Είμαστε πιο ισχυροί σε πολιτικό και δημοσιονομικό επίπεδο καθώς πλέον αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι το κλίμα αλλάζει και στο Βερολίνο”.

“Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων μέσω των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Προς το τέλος του έτους, αρχή του επόμενου εκτιμώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού” υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

Σχετικά δε, με τις εκκρεμείς συντάξεις, η ίδια είπε ότι “δουλεύουμε εντατικά για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Παραλάβαμε 400.000 απλήρωτες συντάξεις το 2015 και αυτή τη στιγμή οι κύριες είναι κάτω από 50.000, ενώ τα εφάπαξ είναι κάτω από 27.000. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα τα έχουμε εκκαθαρίσει”.

Για τις εισφορές, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει λιγότερα, κάτω από 200 ευρώ. “Για το 2019 φαίνεται ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο άνω των 750 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα κατευθυνθεί σε φοροελαφρύνσεις – και εισφοροελαφρύνσεις- και σε κοινωνικές παροχές” τόνισε η ίδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments