Ελλάδα

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ : Πώς έφτασε στους δράστες η ΕΛΑΣ (vid)

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ : Πώς έφτασε στους δράστες η ΕΛΑΣ (vid)
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στου ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ και για το πώς η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στη σύλληψη των τριών ανδρών για τον θάνατο του 25χρονου.

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ : Για το έγκλημα στου Φιλοπάππου και στο πώς η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στη σύλληψη των τριών δραστών μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ μιλώντας στην ΕΡΤ

Στο σημείο βρέθηκε η αλυσίδα του 25χρονου.

Υπήρχαν βάσεις δεδομένων και η μαρτυρία της 23χρονης, που τις πρώτες στιγμές ήταν λίγο συγκεχυμένη επειδή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Τα πρώτα 24ωρα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Η ουσιαστική αναγνώριση έγινε την Πέμπτη το βράδυ, όταν είχαμε ήδη συλλάβει τους δύο στα σύνορα της Ειδωμένης.

Ένα βήμα ακριβώς πριν φύγουν από τη χώρα“.

Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ μιλώντας στην ΕΡΤ.


ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Τι λένε οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 25χρονου Νικόλα


“Λόγω του σημείου που έγινε το περιστατικό, σιγά σιγά δείξαμε κάποιες φωτογραφίες στην κοπέλα, αποκλείσαμε κάποια άτομα.

Οι πληροφορίες βέβαια για τη φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα αρχικά και στη συνέχεια προς τα σύνορα της χώρας.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι έρευνές μας επικεντρώθηκαν προς συγκεκριμένα άτομα” πρόσθεσε.


ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Η επιστολή στον Τσίπρα από την μητέρα του αδικοχαμένου Νικόλα


Στους τρεις δράστες έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες, μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για το έγκλημα

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το άγριο έγκλημα στου ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, η αστυνομία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 25χρονου φοιτητή.

Οι δυο από τους δράστες εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 23-8-2018 στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς.

Σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Βραδινές ώρες της ίδιας μέρας εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα αδικήματα

  • της ληστείας,
  • παράβασης του νόμου «περί όπλων»,
  • για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή,
  • ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Αργά την Πέμπτη το βράδυ και οι τρεις ομολόγησαν την εμπλοκή τους στο έγκλημα.


ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Συνελήφθησαν και ομολόγησαν τρεις δράστες για το έγκλημα


Ισχυρίζονται πάντως ότι δεν τον έσπρωξαν στο κενό, αλλά ότι παραπάτησε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι και η 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία αναγνώρισε τους δράστες.

Πώς έγινε η σύλληψη

«Όπως αναφέρθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 25χρονου ημεδαπού φοιτητή, στην περιοχή του Φιλοπάππου, τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, πέρα από την κοινωνική απαξία της πράξης, παρουσίαζε στο πεδίο των ερευνών ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά, κυρίως λόγω του τρόπου και των συνθηκών που διεπράχθη.

Απαιτήθηκε λοιπόν συνδυαστική επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων και των ερευνητικών δεδομένων της υπόθεσης, που μας οδήγησαν: αρχικά στην σκιαγράφηση του profile των εμπλεκομένων, στη συνέχεια στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους, και εντέλει στον εντοπισμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιήσαμε πρωτίστως όλα τα στοιχεία από τις Βάσεις Δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία σε συνδυασμό με πηγές και δίκτυα πληροφόρησης, ώθησαν τις έρευνες μας σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Τα δεδομένα που προέκυπταν στην πορεία της ερευνητικής μας προσπάθειας συσχετίστηκαν με βιομετρικά στοιχεία που αντλήσαμε από τις Oμάδες Eρευνών – που είχαμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή και δραστηριοποιήθηκαν μεθοδικά σε όλες τις φάσεις των αστυνομικών ερευνών -, καθώς επίσης και με εγκληματολογικά πειστήρια από την ενδελεχή αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος.


ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ : Αυτοί είναι οι συλληφθέντες (pic)


Με βάση την κλιμάκωση αυτή – και αφού καταφέραμε να επικεντρωθούμε στους τρεις εμπλεκομένους -, επεκτείναμε το πεδίο των ερευνών μας σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως σε σημεία της Παραμεθόριου, καθώς είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο εντοπισμός των δυο δραστών, στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, επιβεβαίωσε τον ορθό προσανατολισμό των ερευνών μας στις περιοχές αυτές, ενώ ο εντοπισμός του τρίτου δράστη στο κέντρο της Αθήνας, ολοκλήρωσε τις έρευνές μας για την αναζήτηση των υπαιτίων του εγκλήματος.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια μου σε όλους τους αστυνομικούς – όλων των Υπηρεσιών – που συμμετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού.

Ο επαγγελματικός τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση, έδωσε τη δυνατότητα, σε πολύ σύντομο χρόνο, να ταυτοποιήσουμε τους δράστες, να αποκλείσουμε κάθε περιθώριο διαφυγής τους και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη».

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ : Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό στην υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το θύμα, ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου «δέχτηκε απειλή με μαχαίρι και ως συνέπεια αυτής βρέθηκε στο γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, «βραδινές ώρες της 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή.

Περίπου στις 22:50 τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.

Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι.

Το πορτοφόλι περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments