Πολιτική

Κοντονής: Παρέμβαση για την αποφυλάκιση του Φλώρου

Κοντονής: Παρέμβαση για την αποφυλάκιση του Φλώρου
Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Κοντονής ζήτησε το βούλευμα προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ενώ παράλληλα εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ για την κριτική που του άσκησε.

Το βούλευμα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου για το σκάνδαλο της Energa, ζητά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης , ο κ. Κοντονής ζήτησε το βούλευμα προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλό θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments