Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Κρήτης: Ενισχύει οικονομικά μελέτη για οδικό έργο στο Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: Ενισχύει οικονομικά μελέτη για οδικό έργο στο Ηράκλειο
Τρία εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για μελέτη σημαντικού οδικού έργου.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει με 3 εκατ. ευρώ τη μελέτη για τον δρόμο Απομαρμά μέχρι τα όρια της Π.Ε. Ηρακλείου, στην οποία περιλαμβάνεται και το έργο για την παράκαμψη της περιοχής Ζαρού.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια, και όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Περιφέρειας, θα επιλύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, συνδράμοντας παράλληλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην τοπική ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης κάνουν λόγο για οδικό άξονα μήκους περίπου 20χλμ. που θα λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα για τον οικισμό του Ζαρού. Επισημαίνουν το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η παράκαμψη Ζαρού με τον οικισμό να είναι επιβαρυμένος κυκλοφοριακά αφού τα φορτηγά που μεταφέρουν νερό διασχίζουν τον οικισμό.

«Η παράκαμψη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ζαρού», εξήγησε ο δήμαρχος Φαιστού στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη απόφαση που θα συνδράμει στην αναβάθμιση της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments