Πολιτική

Ο πολιτικός χώρος εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο πολιτικός χώρος εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας
Βαθύτατη θλίψη έφερε και στον πολιτικό χώρο ο θάνατος του επισμηναγού Νικόλαο Βασιλείου που ήταν ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη λίγο μετά από τις 9 το πρωί, 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Βαθύτατη θλίψη έφερε και στον πολιτικό χώρο ο θάνατος του επισμηναγού Νικόλαο Βασιλείου που ήταν ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη λίγο μετά από τις 9 το πρωί, 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό συμβάν επισημαίνοντας σε γραπτή του δήλωση: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πατέρα ανήλικων παιδιών, και στην Πολεμική Αεροπορία που έχασε έναν άξιο κι έμπειρο πιλότο, εν ώρα καθήκοντος».

Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, γράφοντας: ”

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας.”

Δείτε την ανάρτησή του:

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του επισμηναγού

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε σήμερα στη Σπάρτη. Εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία για το θάνατο του πιλότου

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Τέλος, προσερχόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Καμμένο η κ. Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επισμηναγού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments