Οικονομία

ΕΒΕΘ: Ανησυχία για την λειτουργία διοδίων στο ύψος Ωραιοκάστρου

ΕΒΕΘ: Ανησυχία για την λειτουργία διοδίων στο ύψος Ωραιοκάστρου
Η διοίκηση του ΕΒΕΘ απέστειλε επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδραση και ανησυχία του για την οικονομική επιβάρυνση που θα προκύψει για τους εργαζόμενους, κατοίκους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, από τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή, στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδραση και ανησυχία του για την οικονομική επιβάρυνση που θα προκύψει για τους εργαζόμενους, κατοίκους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, από τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή, στο ύψος του Ωραιοκάστρου, απέστειλε η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ), στον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολο Αντωνούδη.

“Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, των οποίων ο τόπος εργασίας ή κατοικίας ή η έδρα των επιχειρήσεων βρίσκεται εντός ακτίνας 30 χιλιομέτρων από τον εν λόγω σταθμό διοδίων” σημειώνει στην επιστολή της η διοίκηση του ΕΒΕΘ.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΘ, τα οχήματα αυτά θα μπορούσαν να λάβουν ένα ειδικό ηλεκτρονικό πάσο, μετά από την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού εγγύησης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διέρχονται ελεύθερα από τα συγκεκριμένα διόδια.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνει το ΕΒΕΘ, ο σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει διασφαλίζοντας τα αναγκαία έσοδα στον παραχωρησιούχο, ενώ ταυτόχρονα θα αποφευχθεί “η άδικη, υπέρμετρη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση των ανθρώπων, που χρησιμοποιούν καθημερινά την εξωτερική περιφερειακή για να μεταβούν στο σπίτι ή την εργασία τους”. Παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνεται ο μέσος χρόνος διέλευσης ανά όχημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments