Ζώδια

Πως μελετούν τα παιδιά ανάλογα με το ζώδιο τους

Πως μελετούν τα παιδιά ανάλογα με το ζώδιο τους
Παιδιά και μελέτη.

Ανάλογα με το ζώδιο του, το κάθε παιδάκι δείχνει ιδιαίτερη κλίση κι ευκολία σε κάτι και μελετά με συγκεκριμένο τρόπο. Οι όψεις του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη του , είναι πολύ σημαντικές για το δείκτη ευφυΐας του και τον τρόπο που σκέφτεται κι επικοινωνεί. Οι όψεις της Σελήνης του, δείχνουν τον ψυχισμό του και πως έχει ανάγκη να το πλησιάσουμε σε συναισθηματικό επίπεδο καθώς και το πως βιώνει τις σχέσεις του μέσα στην οικογένεια, το σχολείο και γενικότερα στη ζωή του.

Ο μικρός Κριός

Είναι ένας μικρός αντάρτης. Θέλει να είναι ο αρχηγός στα παιχνίδια που παίζει με τα άλλα παιδιά και να γίνεται πάντα το δικό του. Έχει υψηλή αντίληψη και μαθαίνει γρήγορα. Δεν του αρέσει πολύ να μελετά, καθώς η μεγάλη φυσική ενέργεια που διαθέτει, το σπρώχνει να κινείται συνεχώς προς αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια σε ανοιχτούς χώρους. Βαριέται εύκολα και του είναι δύσκολο να μένει συγκεντρωμένο κι ακίνητο μέσα στην τάξη. Έχει έντονη προσωπικότητα και δεν δέχεται καθόλου όρια και πειθαρχία. Του αρέσει να είναι πρώτο σε όλα και παρόλο που δεν είναι επιμελής στις μαθητικές υποχρεώσεις του, ανήκει στους καλούς μαθητές λόγω της εξυπνάδας του και της έντονης αυτοπεποίθησης του. Καλλιεργείστε τους την ευγενική άμιλλα και την υπομονή να ολοκληρώνουν τα πράγματα που αρχίζουν. Δώστε τους στόχο και πρόκληση και καθοδηγήστε τους σε φυσικές δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, πολεμικές τέχνες, χορό, ακόμα και θέατρο, για να εκτονώνουν δημιουργικά την μεγάλη ενέργεια που έχουν.

Ο μικρός Ταύρος

Είναι ένα παιδί σταθερό, αργό, με μεγάλη αγάπη στις συνήθειες του και προσκολλημένο αρκετά στη μητέρα και το σπίτι του. Θα του πάρει χρόνο να προσαρμοστεί στο σχολείο γιατί δεν είναι τόσο άνετο στην επικοινωνία και δεν του αρέσουν καθόλου οι αλλαγές. Μαθαίνει αργά, όμως όταν αποτυπώσει κάτι στο μυαλό του, θα είναι για πάντα. Μελετάει πολλές ώρες για να είναι σίγουρο ότι κατέχει καλά το θέμα, πράγμα που το κουράζει και μακροπρόθεσμα το κάνει να τεμπελιάζει και να το ρίχνει στα γλυκά και το φαγητό που είναι και η αδυναμία του. Έχει καλλιτεχνικές τάσεις με ιδιαίτερη κλίση στο τραγούδι και τη μουσική. Είναι φρόνιμο παιδί, που θα προσέχει μέσα στην τάξη και θα είναι αρκετά υπεύθυνο. Δεν κατανοεί εύκολα άπιαστες, πνευματικές έννοιες, καθώς είναι παιδάκι πρακτικό που αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του. Είναι πεισματάρικο κι αν μάθει σε ένα τρόπο ή μια μέθοδο δεν αλλάζει εύκολα.

Οι μικροί Δίδυμοι

Διψούν για μάθηση κι έχουν χίλιες δύο απορίες για όλα. Γρήγορα, πολύστροφα, θα ρουφάνε σα σφουγγάρι ό, τι καινούργιο μαθαίνουν και θα βιάζονται να ανταλλάξουν τις καινούργιες τους γνώσεις με τους φίλους και την οικογένεια τους. Είναι παιδάκια δημοφιλή στο περιβάλλον τους και στο σχολείο είναι πρωταγωνιστές γιατί συμμετέχουν ενεργά μέσα στην τάξη και αγαπούν να επικοινωνούν με όλους. Τους αρέσει πολύ το διάβασμα κι ασχολούνται με πολλά πράγματα μαζί χωρίς όμως πάντα να τα ολοκληρώνουν. Είναι συνέχεια σε κίνηση και βαριούνται εύκολα. Έχουν ιδιαίτερη κλίση στον προφορικό και γραπτό λόγο, καθώς η επικοινωνία, ο διάλογος και κάθε τι που έχει να κάνει με ιδέες και πνευματικότητα είναι το δυνατό τους κομμάτι. Η ενεργητικότητα τους είναι απίστευτη και δε θα κουράζονται με τίποτα. Βρείτε δημιουργικούς τρόπους να τους προτείνετε για να διοχετεύουν όλη αυτή την υπερκινητικότητα.

Ο μικρός Καρκίνος

Είναι ένα έντονα συναισθηματικό κι ευαίσθητο παιδάκι που είναι απίστευτα προσκολλημένο στη μητέρα του και δείχνει ευάλωτο σε οποιαδήποτε απομάκρυνση του από οικεία πρόσωπα. Έτσι, έχει πρόβλημα μέχρι να προσαρμοστεί στο σχολείο, όταν όμως γίνει αυτό, θα είναι πολύ χαρούμενο. Είναι επιμελής μαθητής κι αρκετά τελειομανής. Έχει εκπληκτική μνήμη και θα αποστηθίζει εύκολα αυτά που διαβάζει. Καθώς διακατέχεται από ανασφάλεια, δε θα προβάλλει την προσωπικότητα του και τις γνώσεις του και θα διστάζει μέσα στην τάξη να παίρνει τον λόγο. Του αρέσει ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν κι έχει μεγάλη έφεση στην ιστορία, την λογοτεχνία και τα μαθήματα γλώσσας και φιλολογίας. Επειδή είναι αρκετά κυκλοθυμικό άλλες φορές θα μελετά κι άλλες θα ασχολείται αποκλειστικά με πράγματα που θα το μεταφέρουν στο δικό του κόσμο. Δένεται πολύ με τα αγαπημένα του αντικείμενα, τα βιβλία του, τα παιχνίδια του. Αγαπά την λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Χρειάζεται ενθάρρυνση κι επιβεβαίωση για τις προσπάθειες του. Πολλές φορές θα στρέφεται στον κόσμο της φαντασίας του και θα εκφράζει τα αρνητικά του συναισθήματα με γκρίνια και κτητικότητα.

Το μικρό Λιοντάρι

Είναι γεννημένο για να βρίσκεται στο επίκεντρο και να τραβάει επάνω του όλα τα φώτα. Περήφανο και τολμηρό, θα είναι πάντα πρωταγωνιστής στο σχολείο του όπου θα παίζει με μεγάλη επιτυχία το ρόλο του ηγέτη. Ανήκει στους καλούς μαθητές αφού η περηφάνια του δεν του επιτρέπει να φανεί ανεπαρκής στα μάτια των συμμαθητών του και το χειρότερο του είναι να τον προσβάλει ο δάσκαλος γιατί δεν ξέρει μάθημα. Είναι πολύ δυναμικό παιδί, με μεγάλη καρδιά που θα προστατεύει πάντα τους πιο αδύνατους απ’ αυτόν και θα προσφέρει τη βοήθεια του όποτε του ζητηθεί. Είναι αρκετά συγκεντρωμένο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και δεν χρειάζεται να ξοδεύει ώρες για να διαβάζει τα μαθήματα του σπίτι. Έτσι του μένει χρόνος να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία που του αρέσουν πολύ. Είναι επιμελής κι ότι αναλαμβάνει το φέρνει πάντα εις πέρας. Οτιδήποτε έχει σχέση με δημιουργία, καλλιτεχνική δραστηριότητα και ομαδική δράση, του τραβάνε την προσοχή. Σε ότι κάνει έχει μεγάλη ανάγκη την επιβράβευση.

Ο μικρός Παρθένος

Έίναι ένα παιδάκι πανέξυπνο, υπεραναλυτικό, με μεγάλη ευαισθησία και υψηλή αντίληψη για όσα συμβαίνουν γύρω του. Στο σχολείο είναι ήσυχο, πειθαρχημένο, με μεγάλη προσοχή στην διδασκαλία του μαθήματος. Είναι πολύ παρατηρητικό και θα έχει μεγάλο ταλέντο στις μιμήσεις! Διαβάζει με οργάνωση, σύστημα και χωρίς να ζητάει βοήθεια από τους δικούς του. Ψάχνει σε βάθος αυτά που μελετά και αναλύει το κάθε τι. Έχει μεγάλη κλίση στις θετικές επιστήμες και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με προσφορά. Θα είναι από τους καλούς μαθητές, επιμελής, προσεκτικός, πάντα διαβασμένος. Παρόλο που είναι εσωστρεφής, είναι πολύ κοινωνικός και θα έχει πολλούς φίλους. Θέλει να τα κάνει όλα στην εντέλεια, πράγμα που του δημιουργεί άγχος και ξεσπά με γκρίνια που είναι και το κυριότερο ελάττωμα του. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα και δε θα διστάσει να επισημάνει λάθη που έχει εντοπίσει, ακόμα και στους δασκάλους του. Είναι εφευρετικό και του αρέσει να κατασκευάζει πράγματα με τα χέρια του. Σκέφτεται πολύ έντονα και συχνά κολλά σε λεπτομέρειες που το εμποδίζουν να έχει τη σφαιρική εικόνα. Έχει πολύ κοφτερή γλώσσα και η λογική του είναι το ισχυρότερο όπλο του.

Ο μικρός Ζυγός

Είναι ένα γλυκό παιδί, ευαίσθητο, που έχει μεγάλη ανάγκη για αρμονία και ισορροπία μέσα στο περιβάλλον του. Είναι μαλακό και υποχωρητικό και δεν του αρέσει καθόλου να καυγαδίζει. Είναι γεννημένο καλλιτέχνης, με έντονη κλίση στη μουσική, στη ζωγραφική, στο θέατρο, στο χορό. Στο σχολείο προσαρμόζεται εύκολα και καθώς η επικοινωνία είναι σημαντική γι’ αυτό, κάνει εύκολα φίλους. Χρειάζεται χρόνο για να μελετήσει γιατί είναι αναβλητικό και τα αφήνει όλα για τελευταία στιγμή. Το μυαλό του συνήθως τρέχει εδώ κι εκεί και δεν συγκεντρώνεται εύκολα. Δεν είναι καθόλου πρακτικό και θα πρέπει να μάθει να οργανώνει το χρόνο του, για να μη πελαγώνει όταν πρέπει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Του αρέσει να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία, έχει μεγάλη αντίληψη σε θέματα τέχνης και κατέχει το χάρισμα της διπλωματίας απ’ τη φύση του. Είναι διστακτικό κι αναποφάσιστο και παρόλο που μπορεί να ξέρει καλά τα μαθήματα του, δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Του αρέσει να βρίσκεται πάντα με κόσμο, τον οποίο κερδίζει με την ευγένεια και τη διαλλακτικότητα του. Χρειάζεται να του τονώνετε την αυτοπεποίθηση και να το κάνετε να πιστεύει στον εαυτό του.

Ο μικρός Σκορπιός

Είναι το παιδί που δίνεται ολοκληρωτικά σ’ αυτό που κάνει, βαθειά συναισθηματικό κι ευαίσθητο, που θα φαίνεται ιδιαίτερα σκληρό στους άλλους, στους οποίους δεν θα είναι αντιληπτό το πόσο πληγώνεται. Μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του χωρίς ποτέ να ζητά βοήθεια. Στο σχολείο θα είναι από τους πρώτους μαθητές, ειδικά αν θεωρήσει ότι αυτό που διαβάζει έχει νόημα και του μιλά στην ψυχή του. Αν κάτι το ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα ασχολείται με πάθος μαζί του και θα διαβάζει μέρα νύχτα. Είναι ακραίο παιδί, με έντονες συμπάθειες κι αντιπάθειες, και κάποια μαθήματα θα τ’ αγαπάει πολύ και θα είναι πρώτο, ενώ κάποια θα τα απεχθάνεται και ούτε καν θα ανοίγει το βιβλίο. Έχει πολύ υψηλή αντίληψη και κατανοεί έννοιες που γίνονται δύσκολα αντιληπτές από τα παιδιά της ηλικία του. Έχει έντονη διαίσθηση και θα τραβάνε την προσοχή του μεταφυσικά και υπαρξιακά θέματα που έχουν σχέση με τη ζωή και το θάνατο. Χρειάζεται πάντα αποδοχή κι αγάπη από τους γονείς του για να μπορέσει να εκδηλώσει όλη αυτή τη δύναμη που έχει μέσα του, σε θετικούς κι όχι αυτοκαταστροφικούς σκοπούς.

Ο μικρός Τοξότης

Έιναι παιδί εξωστρεφές, χαρούμενο, γεμάτο ζωντάνια, με μεγάλη αγάπη για δράση και κινητικότητα, που του αρέσει να εξερευνά το κόσμο γύρω του και να μαθαίνει πάντα κάτι καινούργιο. Η αγάπη του για γνώση το κάνει να διαβάζει πολλά βιβλία όμως με επιφανειακό τρόπο, καθώς είναι βιαστικό και δεν έχει την υπομονή να ολοκληρώσει σε βάθος την μελέτη του και πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο. Προσαρμόζεται εύκολα στο σχολείο, αφού του αρέσει να βρίσκεται με κόσμο κι όχι να κλείνεται σπίτι. Είναι πολύ κοινωνικό με έντονο χιούμορ. Έχει γρήγορη αντίληψη, με ευκολία στις ξένες γλώσσες και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ταξίδια, αθλητισμό κι επικοινωνία. Πολύ συχνά βαριέται μέσα στη τάξη και τότε αφήνει το μυαλό του να ταξιδεύει, ή αρχίζει να μιλάει ασταμάτητα! Δεν του αρέσει καθόλου να πειθαρχεί και προτιμά να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία, παρά του σχολείου του. Παιδί πανέξυπνο αλλά ατίθασο, θα είναι καλός μαθητής χωρίς να πιέζει τον εαυτό του, θα ενθουσιάζεται εύκολα με οτιδήποτε καινούργιο αλλά θα το προσπερνάει όταν θα γνωρίζει κάτι άλλο κάθε φορά. Πρέπει να του μάθετε την υπομονή και την εμβάθυνση στα πράγματα.

Ο μικρός Αιγόκερως

Έχει μια περίεργη ωριμότητα από πολύ μικρό. Είναι σα να γεννήθηκε κατευθείαν ώριμο και παίρνει ευθύνες δυσανάλογα μεγάλες για την ηλικία του. Οργανωτικό, υπεύθυνο, έχει μια τάση να τα παίρνει όλα στα σοβαρά και δυσκολεύεται να είναι ξένοιαστο κι αυθόρμητο. Στο σχολείο θα είναι από τους πρώτους μαθητές, πάντα διαβασμένος και προσεκτικός. Επειδή έχει την τάση να κλείνεται στον εαυτό του και να μην κάνει εύκολα φίλους, θα περνά πολλές ώρες στο σπίτι διαβάζοντας ή θα ασχολείται εκτενώς με κάποια άλλη δραστηριότητα όπως μουσική, λογοτεχνία ή συγγραφή κειμένων, αφού τα πάει καλά στον γραπτό λόγο. Είναι πολύ μεθοδικό και βάζει στόχους τους οποίους θέλει να πραγματοποιεί βάζοντας χρονοδιάγραμμα. Με ότι καταπιάνεται θα το κάνει στην εντέλεια με μεγάλη υπομονή κι επιμονή. Έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και στοχεύει στο να είναι πρώτο σε όλα, θυσιάζοντας το παιχνίδι ή την ανεμελιά. Δεν μοιράζεται εύκολα τα πράγματα του και μπορεί να δημιουργήσει αντιπάθειες στα άλλα παιδιά λόγω του απόμακρου χαρακτήρα του. Οι γονείς του θα πρέπει να του μάθουν να χαλαρώνει, να χαίρεται και να αναπτύξει την κοινωνικότητα του μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

Ο μικρός Υδροχόος

Είναι ένα ευφυέστατο παιδί με έντονη προσωπικότητα και άποψη για όλα. Ο μικρός επαναστάτης του ζωδιακού θέλει να κάνει τα πάντα με τον δικό του τρόπο και δε θα πειθαρχεί εύκολα, εκτός κι αν του εξηγήσετε λογικά και με επιχειρήματα, για ποιο λόγο πρέπει να σας υπακούσει. Έχει μεγάλη αγάπη να μαθαίνει καινούργια πράγματα, πάντα ανήσυχο και αναλυτικό, θα πρωτοστατεί στο σχολείο με την εξυπνάδα, τις ιδέες του και το ομαδικό του πνεύμα. Σκέφτεται, αναρωτιέται, θέτει αντίλογο κι ερωτήσεις στους δασκάλους του, που θα τους καταπλήσσει με την υψηλή αντίληψη του. Μελετάει γρήγορα γιατί το μυαλό του είναι γρήγορο, μαθαίνει αμέσως κι έχει μεγάλη κλίση στην τεχνολογία, υπολογιστές, διαδίκτυο, αλλά και στις τέχνες και σε οτιδήποτε το κάνει να οραματίζεται. Είναι υπεύθυνο, αντιλαμβάνεται καλά ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και δείχνει μεγάλη ανεξαρτησία. Του αρέσει να αναλύει αυτά που διαβάζει και θέλει να νιώθει ελεύθερο να κατανέμει το χρόνο του όπως θέλει. Επειδή σκέφτεται ταυτόχρονα πολλά πράγματα, θα το δείτε αφηρημένο αρκετά συχνά. Η ισότητα, η δικαιοσύνη κι ο ανθρωπισμός είναι θέματα που το απασχολούν.

Ο μικρός Ιχθύς

Είναι παιδάκι ντροπαλό, ευαίσθητο, γλυκομίλητο κι ονειροπόλο. Δένεται πολύ συναισθηματικά μ’ αυτούς που αγαπάει, σε βαθμό εξάρτησης. Προικισμένο με διαίσθηση, ρουφάει σα σφουγγάρι όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, με έναν αθόρυβο τρόπο. Δεν είναι ιδιαίτερα επιμελής μαθητής, αφού του αρέσει μέσα στην τάξη να αποσύρεται στον κόσμο της φαντασίας του και να ονειροπολεί, δημιουργώντας μια παράλληλη πραγματικότητα, στην οποία θα ζει. Αυτό, το κάνει πολύ δεκτικό σε έννοιες άυλες, οι οποίες το οδηγούν στο χώρο της τέχνης, οπού μπορεί να μεγαλουργήσει. Είναι υπάκουο και προσαρμόζεται εύκολα σε όλες τις συνθήκες. Έχει μεγάλη κλίση στα φιλολογικά μαθήματα κι αν του αρέσει κάτι χάνεται με τις ώρες στο διάβασμα. Βαθειά συναισθηματικό, θα επιζητεί πάντα την στοργή των γονιών του, των δασκάλων του, των συμμαθητών του. Απογοητεύεται εύκολα κι όταν δυσκολεύεται, παραιτείται αντί να επιμείνει. Θα πρέπει να του δώσετε μεγάλη αγάπη κι αποδοχή για να μπορεί να εμπιστεύεται τον εαυτό του και να έχει το θάρρος της γνώμης του, αντί να καταφεύγει σε ψεματάκια για να είναι αρεστό. Καλλιεργείστε του την αυτοπεποίθηση γιατί έχει πολλά ταλέντα τα οποία αν μείνουν αναξιοποίητα, θα του δημιουργηθούν τάσεις φυγής κι απόσυρσης.

Πηγή: astropedia.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments