Άποψη

Αλέφαντος: Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα

Αλέφαντος: Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τον Ολυμπιακό και τα δείγματα που δείχνει, ενώ σχολιάζει τις εμφανίσεις Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Από την προετοιμασία ως τώρα δεν το έλεγα, όμως τώρα μπορώ να το πω: Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Μαρινάκης έκανε πολλές μεταγραφές, καλές κινήσεις, χωρίς έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τα έχωσε και πήρε δύο παίκτες σε κάθε θέση! Ο Ολυμπιακός έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση που μπορούν να παίξουν 11άδα.

Αλλά δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, είναι και ο προπονητής που βλέπω ότι δουλεύει σωστά. Μου αρέσει που όσους παίκτες και αν του παίρνουν αυτός βάζει τους ίδιους από την προετοιμασία σε κάθε ματς. Αυτό δείχνει ότι δουλεύει πολύ με αυτούς τους παίκτες και όσοι έρχονται παίρνουν μήνυμα ότι θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να βγάλουν κάποιον από τους βασικούς έξω.

Πολύ καλός ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΣ Γιάννενα, μου άρεσε ιδιαίτερα το γκολ του Γκερέρο και το ότι βρέθηκε να σκοράρει σε δεύτερο ματς ο Ποντένσε. Το ζητούσα αυτό, ο εξτρέμ να σκοράρει.

Τον Πετράκη τον θεωρώ καλό προπονητή, αλλά πρώτη φορά είδα έτσι την ομάδα του και δεν μου άρεσε. Στήνονταν πίσω από τη σέντρα και όταν έπαιρναν τη μπάλα δεν τους έβλεπα να φεύγουν στην αντεπίθεση βολίδες.

Τα ίδια έκανε και ο Τεννές με τη Λαμία απέναντι στα παιδάκια του Παναθηναϊκού. Αλλά ο Τεννές το κάνει συχνά αυτό. Ο Πετράκης δεν με είχε συνηθίσει σε τέτοια.

Και τι κατάφεραν; Ο ένας έφαγε τρία από τα παιδάκια του Παναθηναϊκού και ο άλλος έφαγε πέντε.

Είδα τη Γουότφορντ που τα πάει πολύ καλά στην Αγγλία, με ολόκληρη Τότεναμ έπαιζε και τη νίκησε. Όταν παίρνει τη μπάλα η Γουότφορντ φεύγουν τέσσερις μπροστά και ο Χολέμπας πέμπτος! Αυτό είναι ποδόσφαιρο. Όχι να κλείνεσαι πίσω απο τη σέντρα και όταν παίρνεις τη μπάλα να παίζεις τσούκου- τσούκου.

Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει ομάδα χάρη στη δουλειά του Δώνη. Όσα βλέπω από τα παιδάκια είναι δουλειά προπονητή. Ξέρουν τι κάνουνε. Και ωραία το γύρισε το σχήμα στο β’ ημίχρονο. Δύο στα δύο ο Παναθηναϊκός και κάλυψε την τιμωρία των 6 βαθμών.

Αλέφαντο να ακούτε όμως, ο μήνας του μέλιτος δεν θα κρατήσει για πολύ. Θα πάει καλά για ένα διάστημα ο Παναθηναϊκός αλλά τα παιδάκια δεν είναι συνηθισμένα στην πίεση, στο μαραθώνιο, εδώ δεν είναι πρωτάθλημα Ακαδημιών. Θα έρθει φθορά. Το θέμα είναι να σωθεί νωρίς χωρίς αγωνίες ο Παναθηναϊκός φέτος.

Ο Μπουζούκης έχει φοβερό αριστερό πόδι. Ο Εμμανουηλίδης είναι γρήγορος. Αλλά δεν βλέπω γερά σωματικά προσόντα. Πρέπει να περιμένουμε για να πούμε κάτι περισσοτερο για ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία.

Η ομάδα που δεν περίμενα τόσο καλή είναι ο Άρης. Έχει κάνει μεγάλες νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος του και δικαίως. Έχει καλό προπονητή να ξέρετε ο Άρης. Βλέπω καλό προπονητή εκεί. Ωραίες αλλαγές οι παίκτες, προπονημένοι, γρήγορη ομάδα.

Για ομάδα που ανέβηκε στη Β’ Εθνική μιλάμε, για ομάδα που ήταν δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική και δύο χρόνια στη Β’ Εθνική μιλάμε. Μου αρέσει όσο τον έχω δει τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι διότι ο Άρης έχει ιστορία μεγάλη και κόσμο πολύ.

Ο Άρης και ο Παναθηναϊκός είναι οι μόνες δύο ομάδες στις οποίες δεν έχω εργαστεί ποτέ απ’ τις ιστορικές ομάδες, μεγάλες και μικρές. Αλλά όταν βλέπω κάτι καλό, το λέω.

Η ΑΕΚ γλίτωσε, δεν έδειξε τίποτα, θα μπορούσε να έχει χάσει δύο βαθμούς. Μπορούσε ο Αστέρας να πάρει την ισοπαλία. Έκανε το γκολ η ΑΕΚ απ’ το α’ ημίχρονο και κάθισε πάνω σε αυτό να το κρατήσει. Σιγά σιγά προχωράει η ΑΕΚ.

Μεγάλο διπλό έκανε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Αλλά να σας πω κάτι; Εγώ από αυτά που βλέπω πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα φτιάξει φέτος την καλύτερη ομάδα από όλους. Το είπε και το έκανε ο Μαρινάκης, ξήλωσε όλους σχεδόν τους περσινούς παίκτες και αναμόρφωσε από την αρχή τον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος ο Μαρινάκης. Είναι παίκτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments