Τεχνολογία

Google: Μια νέα της εφαρμογή βρίσκει τον… σωσία σας

Google: Μια νέα της εφαρμογή βρίσκει τον… σωσία σας
H Google ανακοίνωσε ότι κάνει παγκοσμίως διαθέσιμη τη νέα εφαρμογή «Αrt Selfie», η οποία αναλύει τις φωτογραφίες «σέλφι» των χρηστών και ανακαλύπτει τους σωσίες τους, κάνοντας αναζήτηση σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης στις συλλογές των μουσείων όλου του κόσμου.

To Google Arts & Culture έκανε παγκοσμίως διαθέσιμη την εφαρμογή “Αrt Selfie”. Μια εφαρμογή που ανακαλύπτει τους σωσίες των χρηστών, αναζητώντας τους σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης που κοσμούν τις συλλογές μουσείων όλου του κόσμου.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κόσμος ερωτεύτηκε ξαφνικά λίγο περισσότερο την τέχνη. Βραδινοί τηλεπαρουσιαστές, παίκτες ποδοσφαίρου και αιμοδιψείς βρικόλακες τράβηξαν κάποιες από τις 78 εκατομμύρια «Art Selfies» στην εφαρμογή Arts & Culture της Google. Όλα αυτά, χάρη σε ένα πείραμα που ανακαλύπτει τους σωσίες των χρηστών. Τους αναζητούν σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης που κοσμούν τις συλλογές μουσείων όλου του κόσμου.

Για να γίνει η τέχνη ακόμα πιο προσβάσιμη σε όλους, η Google έκανε το «Art Selfie» διαθέσιμο παγκοσμίως. Επίσης, υπερδιπλασίασε τον αριθμό των διαθέσιμων έργων τέχνης, ώστε να βρείτε το ταίρι σας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες πορτρέτα. Συχνά, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παράδειγμα, η συγκινητική περίπτωση μιας γυναίκας στο St Louis των ΗΠΑ, η selfie της οποίας ταυτοποιήθηκε με ένα πορτρέτο της προγιαγιάς της.

Δοκιμάστε το και ποτέ δεν ξέρετε! Μπορεί να βρείτε ομοιότητες με το πορτρέτο του αυτοκράτορα Gojong ή με κάποιο από τα έργα της Φρίντα Κάλο.

Το Art Selfie προέρχεται από την οπτική τεχνολογία των υπολογιστών και βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Βγάζοντας μια selfie, η φωτογραφία σας συγκρίνεται με πρόσωπα που απεικονίζονται σε έργα τέχνης, τα οποία μας έχουν προμηθεύσει συνεργαζόμενα μουσεία. Σε ελάχιστο χρόνο θα εμφανιστούν τα αποτελέσματά σας. Όπως και ένα ποσοστό που εκτιμά το βαθμό ομοιότητας του προσώπου σας με κάθε πιθανό «ταίρι». Έτσι, η selfie σας γίνεται δίοδος στην τέχνη. Αρκεί να πατήσετε πάνω στο πορτρέτο του σωσία σας για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο τέχνης στο οποίο απεικονίζεται ή με το δημιουργό του, τον οποίο ίσως και να μη γνωρίζατε καν μέχρι σήμερα.

Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το Art Selfie. Για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Στρέψτε το πρόσωπό σας στην τέχνη. Απαθανατίστε και μοιραστείτε το #ArtSelfie σας μέσα από την εφαρμογή Arts & Culture της Google για iOS ή Android .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments