Οικονομία

Τσακαλώτος: Μην ανησυχείτε για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Τσακαλώτος: Μην ανησυχείτε για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να διεβεβαιώσει τους δανειστές, ότι όσα έχουν συμφωνηθεί θα γίνουν κατά γράμμα.

Οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν αναστάτωση στους εκπροσώπους των θεσμών και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ρόλο “πυροσβέστη” στο αποψινό Eurogroup, αφού προσπάθησε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των θεσμών.

Να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα δεν απασχόλησε ιδιαίτερα το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, ωστόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών, ακούγοντας τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2018, “έτρεξαν” να ενημερωθούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο ίδος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένης Βαρβιτσιώτη, φέρεται να είπε:  «Μην ανησυχείτε δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό».

Εκτός αυτού, ο κ.Τσακαλώτος διαβεβαίωσε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.

  • Δυσαρέσκεια για το θέμα των συντάξεων

Όπως μάλιστα μεταδίδει με το ρεπορτάζ της η ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων.

“Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί”

“Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει”, είπαν.

Στην συνέχεια, ο Έλληνας αξιωματούχος σχολίασε ότι  ήταν διαφορετική η δημοσιονομική κατάσταση το 2017, οπότε και συμφωνήθηκε η περικοπή συντάξεων, από ό,τι είναι σήμερα.

Πάντως, να σημειωθεί ότι διεαβεβαίωσε τους θεσμούς πως η ελληνική πλευρά δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια χωρίς να πάρει το “πράσινο” φως από τους ίδιους.

Καταληκτικά, να σημειωθεί, ότι το θέμα της περικοπής των συντάξεων θα τεθεί επισήμως τη Δευτέρα από την ελληνική πλευρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments