Πολιτική

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΘ 2018: Oι εξαγγελίες Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΘ 2018: Oι εξαγγελίες Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΘ 2018: Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο αναμένεται να εξαγγείλει ένα τετραετές πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων, κοινωνικών παροχών και στήριξης της εργασίας που θα έχει μεν σταδιακή εφαρμογή.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΘ 2018: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορική την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι τι ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να στείλει το διπλό μήνυμα προς τους μεν εταίρους ότι δεν ανατρέπει τα όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, προς τη μεν κοινωνία ότι η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι μόνο «συμβολική».

Οι βασικές εξαγγελίες που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν κλειδώσει χωρίς να έχουν καταλήξει όλες οι λεπτομέρειες είναι τρεις και αφορούν

  • στη μείωση του ΕΝΦΙΑ (μένει να ανακοινωθεί και το ποσοστό της μείωσης),
  • στη μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις, και
  • στη μείωση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μειωθεί το τέλος επιτηδεύματος από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα.

Πληροφορίες θέλουν επίσης την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, ενώ θεωρείται σίγουρη η επιδότηση ενοικίου για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης, θεωρείται σίγουρη η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments