Ελλάδα

Μάτι: Στους 99 οι νεκροί

Μάτι: Στους 99 οι νεκροί
Μάτι: Κατέληξε 26χρονη εγκαυματίας που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Μάτι: Έφυγε από τη ζωή μία 26χρονη εγκαυματίας που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά από τη φωτιά.

Ο απολογισμός από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανέρχεται πλέον στους 99 νεκρούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι εγκαυματίες που παραμένουν στα νοσοκομεία είναι πλέον 17.

Από αυτούς οι 3 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.


Διαβάστε σχετικά:

Μάτι: Στη Βουλή η μήνυση Φύτρου κατά Σκουρλέτη και Τόσκα


Τσίπρας για την τραγωδία στο Μάτι: Οι νεκροί δεν κρύβονται, ούτε εικάζονται

«Θα έπρεπε να ήμασταν πάρα πολύ ανόητοι αν το μέλημα μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς.

Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αν είναι ποτέ δυνατόν».

Αυτό απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εάν το βράδυ της τραγωδίας κατά τη σύσκεψη, είχε εικόνα ότι υπάρχουν νεκροί.

Μιλώντας για την κριτική που ασκήθηκε και στον ίδιο προσωπικά και την κυβέρνηση ότι είχαν ως μέλημα να κρύψουν τους νεκρούς, σχολίασε:

«Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε και εικάζονται».

Τόνισε πως «η επιχειρηματολογία αυτής της κριτικής διαψεύδεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς δυο ώρες μετά την εν λόγω σύσκεψη ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη με δική μου εντολή να βγει σε εθνικό δίκτυο και να ανακοινώσει τον πλήρη αριθμό των νεκρών που είχαμε πλήρως επιβεβαιωμένους μέχρι εκείνη τη στιγμή».

Επισήμανε ότι πρώτη φορά γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή χωρίς να παραπέμπονται σε χαμηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να κρυφτεί η κυβέρνηση.

Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωκοινοβούλιο για την τραγωδία στο Μάτι

Την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό για την τραγωδία στο Μάτι εξέφρασε η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει:

«Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε με δήλωση του Προέδρου του Αντ. Ταγιάνι και ενός λεπτού σιγή την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό, για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Θα ακολουθήσει απόψε, σε λίγες ώρες, συζήτηση για το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Ζήτησα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα και των πλημμυρών της Καλαβρίας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτές τις τραγωδίες» αναφέρει και ο Αντόνιο Ταγιάνι σε ανάρτησή του στο twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments