Αθλητισμός

Πιεμπονγκσάντ: Οι εκλεκτοί του για το Δ.Σ του Παναθηναϊκού

Πιεμπονγκσάντ: Οι εκλεκτοί του για το Δ.Σ του Παναθηναϊκού
Αυτό είναι το οργανόγραμμα του Παϊρότζ.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος μαζί με τους εν Ελλάδι και όχι μόνο συνεργάτες του “τρέχουν” ολόκληρο το οργανόγραμμα της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού προκειμένου να είναι έτοιμοι στη στελέχωση της ΠΑΕ όταν αυτή θα περάσει στα χέρια τους.

Η προτεραιότητα του Ταϊλανδού τις τελευταίες μέρες ήταν να βρει ένα στέλεχος με εμπειρία γύρω από επιχειρήσεις, που δεν θα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

Θα είναι άφθαρτο και θα μπορεί να… σηκώσει στις πλάτες του όλα όσα χρειάζονται για να μπει στην κεφαλή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ και να αποτελέσει τον πρόεδρο της νέας εποχής.

Το όνομα του Σταύρου Λεκκάκου έρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στην επικαιρότητα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πράγματι ο έμπειρος τραπεζικός δεν είναι αρνητικός να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο. Αλλά δεν είναι και ο μόνος.

Στη λίστα του Παϊρότζ και του… Βίκτωρα Ρέστη, πλάι στο όνομα του Λεκκάκου υπάρχει ακόμα ένα, ανάλογο με αυτό του πρώην προέδρου της Marfin.

O Παϊρότζ είναι ξεκάθαρος προς την επιλογή του για την προεδρία: τεχνοκράτης, πιθανότατα από τον χώρο των τραπεζών, που θα μπορεί να διαχειριστεί την εταιρεία, τα χρήματα και τις όποιες κρίσεις και ανάγκες παρουσιαστούν. Εξ ου και η επιλογή του Λεκκάκου στην τελική λίστα του ως ένας εκ των δύο που έχει ξεχωρίσει ο Ταϊλανδός, με τη συμβουλή φυσικά του Βίκτωρα Ρέστη, που κινεί τα νήματα όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Φαβορί ο Πιλάβιος για αντιπρόεδρος

Από ‘κει και πέρα, στο οργανόγραμμα του Παϊρότζ για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, περίοπτη θέση κατέχει το όνομα του Σοφοκλή Πιλάβιου. Ενός στελέχους πολύπειρου από το ποδόσφαιρο, με μακρά θητεία σε αυτό από διάφορα πόστα, με εμπειρία από τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ και φυσικά με πολύχρονη πορεία στον Παναθηναϊκό.

Ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και που φυσικά χαίρει της εκτίμησης και της συμπάθειας όλης της παναθηναϊκής οικογένειας, αλλά και του κόσμου της ομάδας. Είναι σημαντικό και το τελευταίο, καθώς ελάχιστα ήταν τα στελέχη της “εποχής Αλαφούζου” που ο κόσμος να τα έβλεπε με θετικό μάτι. Αντίθετα, ο Πιλάβιος κάνει “γκελ” και στην εξέδρα.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί αρχικά να επιστρέψει για τη θέση του προέδρου που λέγεται πως του είχε προταθεί, όχι όμως και για να αναλάβει ένα άλλο πόστο. Και τούτη την ώρα είναι το απόλυτο φαβορί για τον ρόλο του αντιπροέδρου, αλλά και του ανθρώπου που θα εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό στα κέντρα αποφάσεων και φυσικά και στην Ευρώπη, με τη μακρά εμπειρία που διαθέτει.

Ξεκάθαροι οι ρόλοι Γκραντ και Νταμπίζα

Από ‘κει και πέρα και ξεφεύγοντας, πλέον, από το ΔΣ και τους ανθρώπους που θα τοποθετήσει σε αυτές τις θέσεις ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, έρχεται να… ενωθεί η διοίκηση με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αλλά με ξεκάθαρους ρόλους σε κάθε πόστο και χωρίς ο ένας να… μπλέκεται στα πόδια του άλλου.

Ο Γκραντ θα είναι επί της ουσίας ο CEO της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο άνθρωπος από τον οποίο θα περνάνε τα πάντα και εκείνος που θα έχει τις τελικές αποφάσεις. Θα έχει απόλυτη συνεργασία και με τη διοίκηση και με τους Νταμπίζα – Δώνη, ωστόσο ο ρόλος του σε θέματα μεταγραφικά θα είναι περισσότερο συμβουλευτικός.

Ο Νίκος Νταμπίζας θα είναι εκείνος που θα επιλέγει, σε συνεργασία με τον προπονητή, τους στόχους, που θα προχωρά στις διαπραγματεύσεις (άλλωστε έχει εξελιχθεί σε άνθρωπο που πετυχαίνει τα deals που θέλει) και που θα έχει τον τελευταίο λόγο στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Παϊρότζ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες στην Αθήνα προκειμένου να τρέξει μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το συγκεκριμένο οργανόγραμμα. Θα μιλήσει με όλους, θα ολοκληρώσει τις συμφωνίες για όσους θα έρθουν στον Παναθηναϊκό και θα επιχειρήσει να είναι όλα έτοιμα όταν η διαδικασία της αλλαγής ιδιοκτησίας ολοκληρωθεί και τυπικά. Κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά την 21η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments