Αυτοδιοίκηση

Δήμος Δέλτα: Τσαχουρίδης και Ζωιδάκης ανοίγουν την αυλαία στα «Ιώνια 2018»

Δήμος Δέλτα: Τσαχουρίδης και Ζωιδάκης ανοίγουν την αυλαία στα «Ιώνια 2018»
Αναλυτικά το πρόγραμμα στα «Ιώνια 2018» από τον Δήμο Δέλτα.

Δύο κορυφαίοι της ποντιακής και της κρητικής μουσικής σκηνής: ο Ματθαίος Τσαχουρίδης και ο Νίκος Ζωιδάκης συναντώνται σε μία συναυλία, ανοίγοντας σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιώνια 2018», στη Ν. Μαγνησία του Δήμου Δέλτα.

Εκτός από τις συναυλίες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, χορό, εικαστικά και δραστηριότητες για παιδιά, δίνοντας “ βήμα” στη δημιουργικότητα όλων των συλλόγων της περιοχής.

Τα «Ιώνια» διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Νέας Μαγνησίας και Διαβατών.

Οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου, με ειδική αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας και αφιερώματα στη Θράκη, στον Πόντο και στην Αρμενία.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Η συνένωση των δύο τοπικών κοινοτήτων, Διαβατών και Νέας Μαγνησίας, σε Ιωνία το 1987 ήταν το έναυσμα σε μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα και πυροδότησε τον θεσμό των Ιωνίων το 1988», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δ. Δέλτα.

Το φετινό πρόγραμμα για τα «Ιώνια 2018»:

  • Στη Νέα Μαγνησία (Μεγάλο Πάρκο)
  • Σήμερα Πέμπτη, 13/9, ώρα 21.00 , συναυλία με τους Ματθαίο Τσαχουρίδη και Νίκο Ζωιδάκη.
  • Αύριο, Παρασκευή 14/9, ώρα 21.00, «Στα Σαράφικα της Σμύρνης και στης Πόλης τα Τσιαρτσιά»: από το Χορευτικό και τη Χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Ηρόδοτος

Στα Διαβατά (αύλειος χώρος Γυμνασίου Διαβατών)

Το Σάββατο 15/9, ώρα 20.00

«Προσφυγικές αναμνήσεις» και αναφορά στη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας | Παραδοσιακή βραδιά με χορούς από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη και την Αρμενία από το Χορευτικό Ιωνίας του ΚΠΟΔΔ, το Χορευτικό του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου, τον Σύλλογο Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

Την Κυριακή 16/9, ώρα 20.00, οργανώνεται Λαϊκή βραδιά με τον Κώστα Καρεμφυλίδη και την ορχήστρα του, φιλική συμμετοχή: Μαριάνθη Κεφάλα