Ελλάδα

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ: Στην Αθήνα βίντεο από θερμικές κάμερες για εξέταση

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ: Στην Αθήνα βίντεο από θερμικές κάμερες για εξέταση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ: Συνεχίζονται οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού σώματος στην περιοχή μετά την πτώση βράχων.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ: Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο, στην παραλία που σημειώθηκε η κατολίσθηση, ενώ την ίδια στιγμή στο σημείο βρίσκονταν τουρίστες.

Από την κατολίσθηση τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, ενώ οι έρευνες έδειξαν πως δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Οι έρευνες των αντρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού σώματος στην παραλία του Ναυαγίου, μετά τη πτώση βράχων.

Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την επιχείρηση συντονίζει ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά, κ. Κυριακόπουλος.

Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων, δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριό στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Δείτε το βίντεο από την κατολίσθηση:

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Δείτε το βίντεο:

Ο Ευθύμιος Λέκκας εξηγεί γιατί έγινε η κατολίσθηση στο Ναυάγιο

Ως γεωδυναμικό φαινόμενο σε μια σεισμογενή περιοχή, χαρακτηρίζει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας την κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ήδη επισημάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατολισθήσεων – καταπτώσεων σε ανάλογες περιοχές των Ιονίων Νήσων και του ελληνικού χώρου.

«Η κατολίσθηση στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου αποτελεί ένα ακόμα γεωδυναμικό φαινόμενο σε μία τεκτονικά ενεργή ζώνη.

Όπως και η έντονη σεισμικότητα που εκδηλώνεται τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments