Διεθνή

Ο Γιαν Φαμπρ κατηγορείται για σεξουαλικό εκφοβισμό

Ο Γιαν Φαμπρ κατηγορείται για σεξουαλικό εκφοβισμό
Περίπου 20 χορεύτριες και χορευτές, πρώην συνεργάτες του Γιαν Φαμπρ, υποστηρίζουν σε ανοικτή επιστολή τους, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ότι υπέστησαν σεξουαλικές ταπεινώσεις και σεξουαλικό εκφοβισμό.

Περίπου 20 χορεύτριες και χορευτές, πρώην συνεργάτες του Γιαν Φαμπρ, υποστηρίζουν σε ανοικτή επιστολή τους, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ότι υπέστησαν σεξουαλικές ταπεινώσεις και σεξουαλικό εκφοβισμό από την πλευρά αυτού του Bέλγου καλλιτέχνη γνωστού για τις αμφιλεγόμενες παραστάσεις του.

Στο κείμενό τους, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ολλανδόφωνου περιοδικού τέχνης recto:verso, αυτοί οι πρώην συνεργάτες και οι ασκούμενες καταγγέλλουν συστηματικές «παρενοχλήσεις» από την πλευρά του φλαμανδού καλλιτέχνη.

Οι είκοσι συνυπογράφοντες, στην πλειονότητά τους γυναίκες –οκτώ από τις οποίες αναφέρουν το όνομά τους– υποστηρίζουν πως «η ταπείνωση ήταν καθημερινό ψωμί» στους κόλπους του θιάσου Troubleyn.

Εξηγούν πως ο Γιαν Φαμπρ προσκαλούσε στο σπίτι του καλλιτέχνες με πρόσχημα παραστάσεις αναπαραστατικής τέχνης και επιχειρούσε τότε μια «σεξουαλική προσέγγιση».

Σε ορισμένους συνεργάτες προσφέρθηκε ένα σημαντικό ποσό μετά τις συναντήσεις αυτές.

Αυτοί που αρνούνταν τα χρήματα, έβλεπαν τον ρόλο τους να περιορίζεται στις παραστάσεις.

Ο Γιαν Φαμπρ κατηγορείται επίσης στο εν λόγω κείμενο ότι ταπείνωσε γυναίκες σε πρόβες κάνοντας ανοικτά σεξιστικές παρατηρήσεις για το σώμα τους.

Μερικοί από τους υπογράφοντες αναφέρουν πως υπήρξαν θύματα και άλλοι μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments