Οικονομία

Συντάξεις: Με δόσεις σε όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση

Συντάξεις: Με δόσεις σε όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση
Tα πάνω κάτω στις συντάξεις των ασφαλισμένων με παράλληλα ταμεία.

Υπό την μορφή δόσεων θα παίρνουν τις συντάξεις τους οι ασφαλισμένοι που είχαν παράλληλη ασφάλιση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ενώ από το 2017 καταβάλλουν ενιαία εισφορά βάσει του συνολικού μισθού που αποκτούν από την άσκηση δύο ή περισσότερων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο “Ελεύθερος Τύπος”, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήρωναν ταυτόχρονα εισφορές με παράλληλη ασφάλιση σε δύο Ταμεία, ( πχ ΙΚΑ και ΟΑΕΕ), θα παίρνουν για αρχή τη μία σύνταξη και στο άμεσο μέλλον,  θα τους πιστώνεται το ποσό που αναλογεί από το δεύτερο Ταμείο.

Η παράλληλη ασφάλιση φέρνει συντάξεις με… δόσεις

Άξιο μνημόνευσης, ότι το ίδιο ισχύει και για:

  • γιατρούς
  • δικηγόρους
  • μηχανικούς,

με διπλές εισφορές σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο ή σε ΕΤΑΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ ή τραπεζών, που έκαναν αιτήσεις συνταξιοδότησης εδώ και δυόμισι χρόνια μετά το νόμο Κατρούγκαλου.

Ακόμη, όπως γίνεται γνωστό στο σωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2018 θα υπολογίζονται μόνο για το χρόνο ασφάλισης που έχουν διανύσει στον ένα φορέα, ενώ για τον «παράλληλο» χρόνο στον δεύτερο κύριο φορέα ασφάλισης δεν θα εκδίδεται απόφαση επειδή δεν έχει μπει σε λειτουργία το μηχανογραφικό σύστημα που θα υπολογίζει είτε τη δεύτερη σύνταξη είτε την ανάλογη προσαύξηση για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης.

Τέλος, μέχρι στιγμής καμία αίτηση που έχει υποβληθεί από τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει προχωρήσει και αντί σύνταξης παίρνουν μόνο το προσωρινό ποσό από το ένα ταμείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments