Πολιτική

Τζανέτος Φιλιππάκος: Επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας στην Βόρεια Ελλάδα

Τζανέτος Φιλιππάκος: Επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας στην Βόρεια Ελλάδα
Τζανέτος Φιλιππάκος: Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, επισκέφθηκε το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2018, δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Τζανέτος Φιλιππάκος: Την Κυριακή (09-09-2018), ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Την Δευτέρα (10-09-2018) το πρωί, ο κ. Φιλιππάκος είχε ενημερωτική συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη, και με Διευθυντές Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε συνάντηση με το προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας και όλοι οι Διοικητές των Υπηρεσιών Αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και συναντήσεων του ο κ. Φιλιππάκος, ενημερώθηκε και άκουσε όλα τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και παρενέβη όπου χρειάστηκε, μέσα σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας, όπως έχει αποδείξει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού μεταναστευτικού.

Τέλος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε επίσκεψη στις Δομές Φιλοξενίας, στα Λαγκαδίκια, στο Στρατόπεδο Βογιατζόγλου, έπειτα στην περιοχή Νέα Καβάλα του Κιλκίς και τέλος στο Τελωνείο των Ευζώνων και στην περιοχή της Ειδομένης.

Τον κ. Γενικό συνόδευσαν στις κατά τόπους επισκέψεις ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Φεύγας και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Ο κ. Γενικός στη διάρκεια των επισκέψεων του, είχε επαφές με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, των Υπηρεσιών Ασύλου, των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με υπεύθυνους για τη λειτουργία των Δομών, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δομών (συνθήκες διαμονής, υγιεινής και ασφάλειας).

Μέσα από τις επαφές και τις επιτόπιες επισκέψεις του κ. Γενικού, και ύστερα από την άμεση παρέμβαση του, δόθηκαν λύσεις, όπου απαιτήθηκε, και διαπιστώθηκε η εν γένει εύρυθμη λειτουργία των δομών φιλοξενίας (ανοικτού και κλειστού τύπου).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments