Ζώδια

Ευνοϊκές όψεις στην ερωτική συναστρία

Ευνοϊκές όψεις στην ερωτική συναστρία
Σε μία συναστρία, υπάρχουν κάποιοι βασικοί δείκτες που δείχνουν αν ταιριάζουν ή όχι οι ενέργειες των δύο ατόμων.

Σε μία συναστρία, δηλαδή στην ανάλυση δύο αστρολογικών χαρτών μαζί, υπάρχουν κάποιοι βασικοί δείκτες που δείχνουν αν ταιριάζουν ή όχι οι ενέργειες των δύο ατόμων. Ανάλογα με το πόσο αρμονικές όψεις κάνει ο ένας χάρτης με τον άλλο και με το ποιοι πλανήτες αλληλεπιδρούν, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την εξέλιξη και το είδος της σχέσης. Ιδανικές και τέλειες σχέσεις δεν υπάρχουν. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως, μέσα από την συναστρία μπορούμε να δούμε σε ποιους τομείς υπερτερεί το θετικό στοιχείο και σε ποιους χρειάζεται παραπάνω δουλειά για να συνυπάρξουμε με τον άλλο.

Εδώ, θα αναλύσουμε βασικές όψεις σε μία συναστρία που μπορεί να δείχνουν γάμο, συγκατοίκηση ή ακόμη και απογόνους:

Όψεις γάμου:

Μία σημαντική ένδειξη σε μία συναστρία είναι να σχηματίζει αρμονική όψη (τρίγωνο ή εξάγωνο και μερικές φορές σύνοδο) ο Ήλιος ή η Σελήνη του ενός με την Αφροδίτη του άλλου. Αυτή η όψη δείχνει ένα ισχυρό ταίριασμα και μία ακαταμάχητη έλξη που κάνει το άτομο που κατέχει τον Ήλιο ή την Σελήνη να αισθάνεται ολοκληρωμένο. Εδώ, δεν συναντάμε την σεξουαλική έλξη, αλλά την επιθυμία για το Μαζί. Αυτό το ταίριασμα γίνεται ακόμα πιο ισχυρό όταν ένας από τους παραπάνω πλανήτες «πέφτει» μέσα στον 7ο οίκο του άλλου, που μεταξύ άλλων αφορά τον γάμο.

Μία άλλη όψη που είναι ενδεικτική για γάμο, είναι η αρμονία στις δύο Αφροδίτες. Θετικές όψεις ανάμεσα στην Αφροδίτη του ενός με αυτήν του άλλου, δείχνουν ότι τα δύο άτομα μοιράζονται τις ίδιες επιθυμίες και εκφράζουν την αγάπη με παρόμοιο τρόπο. Για παράδειγμα, μία Αφροδίτη στον Κριό και μία Αφροδίτη στον Λέοντα σχηματίζουν ένα πύρινο τρίγωνο που φανερώνει μεγαλειώδεις εκφράσεις αγάπης και θαυμασμού προς το άλλο πρόσωπο και από τις δύο πλευρές, κάτι που κάνει τα άτομα να νιώθουν ότι εισπράττουν αυτό που θέλουν από τον άλλο. Και εδώ είναι σημαντικό να συμμετέχει ο 7ος οίκος.

Μία ακόμη ιδιαίτερα θετική όψη ανάμεσα σε δύο χάρτες είναι αυτή του Δία με την Αφροδίτη. Αν οι δύο πλανήτες σχηματίζουν τρίγωνο, εξάγωνο ή σύνοδο, τότε φαίνεται πως θα υπάρχει μια πληθωρική σχέση ανάμεσα στα δύο άτομα, την οποία θα φανερώσουν με θεαματικό τρόπο στην κοινωνία. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη, είναι αυτό που αισθάνεται ότι λαμβάνει την προσοχή και την αγάπη που αποζητά, ενώ αυτός που έχει τον Δία είναι ο τροφοδότης του ενθουσιασμού και της ερωτικής διάθεσης μέσα στην σχέση.

Αρμονικές όψεις ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Κρόνο σε μία συναστρία, είναι επίσης ενδεικτικές για γάμο, όμως εδώ δεν υπάρχει ενθουσιασμός και μεγαλειώδεις ενδείξεις αγάπης. Η όψη φανερώνει μία δυσκολία στην αρχική προσέγγιση, που αν ξεπεραστεί, τότε η σχέση θα έχει σταθερότητα και διάρκεια. Παράλληλα, ο Κρόνος σχετίζεται και με την κοινωνία, και υπό αυτή την έννοια, ένας γάμος είναι πιθανός καθώς μέσα από αυτόν αποκαθίσταται κοινωνικά η σχέση.

Τέλος, οι όψεις που φανερώνουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα ενός γάμου είναι αυτές ανάμεσα στα Φώτα των δύο ατόμων, ανάμεσα δηλαδή στον Ήλιο και την Σελήνη. Αν σχηματίζουν αρμονικές όψεις, τότε υπάρχει ένα ταίριασμα ανάμεσα στην αρσενική και την θηλυκή ενέργεια των δύο ατόμων, που από τη μία κάνει το άτομο με τον Ήλιο να νιώθει ολοκληρωμένο και από την άλλη αυτός που έχει την Σελήνη, νιώθει συναισθηματικά ασφαλής μέσα στην σχέση.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι αν οι παραπάνω όψεις είναι δυσμενείς, δηλαδή αν οι πλανήτες σχηματίζουν αντίθεση ή τετράγωνο και κάποιες φορές σύνοδο, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρξει επισημοποίηση της σχέσης. Απλώς, χρειάζεται περισσότερη δουλειά και από τους δύο προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια ή εσωτερικές συγκρούσεις που δημιουργούν απόσταση.

Όψεις συγκατοίκησης:

Στην συγκατοίκηση, τον πιο σημαντικό ρόλο τον έχει η Σελήνη. Αν υπάρχει αρμονία μεταξύ της Σελήνης του ενός με την Σελήνη του άλλου, φαίνεται ότι εκτός από συναισθηματική πληρότητα, υπάρχει και ταίριασμα στην καθημερινότητα των δύο ατόμων. Ο τρόπος που περνούν την καθημερινότητά τους τα δύο άτομα, συμπλέει και αν η Σελήνη «πέφτει» και μέσα στον 8ο οίκο κάποιου από τους δύο, τότε οι πιθανότητες για μία συγκατοίκηση ενισχύονται.

Μία ακόμη ένδειξη για συγκατοίκηση είναι η αρμονία μεταξύ της Σελήνης του ενός με τον Δία του άλλου. Αυτή η όψη, εκτός από έντονη συναισθηματική έκφραση μέσα στη σχέση, φανερώνει και μεγάλη εύνοια σε μία κοινή πορεία ή οποία αν «πέφτει» μέσα στον 8ο οίκο, ενισχύει και το σενάριο της «κοινής στέγης».

Όταν έχουμε θετική όψη ανάμεσα στην Σελήνη του ενός με την Αφροδίτη του άλλου, υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα συγκατοίκησης, υπό την έννοια ότι υπάρχει μία ανάγκη να μοιράζονται πράγματα τα δύο άτομα. Και εδώ, αν συμμετέχει ο 8ος οίκος, αυτό το «μοίρασμα» γίνεται πιο συγκεκριμένο και αφορά σε θέματα συμβίωσης και κοινού ταμείου, ειδικά αν ο πλανήτης που «πέφτει» μέσα στον οίκο είναι η Σελήνη.

Όψεις απογόνων:

Μία όψη που είναι ενδεικτική για τον ερχομό ενός παιδιού σε ένα ζευγάρι είναι όταν υπάρχει αρμονία στα Φώτα, δηλαδή ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη του ζευγαριού και κάποιο από τα δύο να «πέφτει» στον 5ο οίκο. Τότε, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για το ζευγάρι να αποκτήσει απογόνους.

Ακόμα μια ισχυρή ένδειξη, είναι όταν υπάρχει αρμονία μεταξύ της Σελήνης του ενός με τον Δία του άλλου και πάλι κάποιο από τα δύο να «πέφτει» μέσα στον 5ο οίκο. Σε αυτή την περίπτωση, αν η Σελήνη ανήκει στην γυναίκα και ο Δίας στον άντρα τότε είναι ακόμα πιο πιθανό να υπάρξει μία εγκυμοσύνη και μάλιστα παραπάνω από μία.

Όλες οι παραπάνω όψεις είναι ενδεικτικές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τον κανόνα, αφού πάντα οι αστρολογικοί χάρτες αναλύονται στο σύνολό τους και όχι μεμονωμένα.

Πηγή: zwdiasimera.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments