Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Πινακίδες αυτοκινήτων: Αυτοί οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να τις χάσουν
Πινακίδες αυτοκινήτων: Αυτοί οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να τις χάσουν | Pagenews.gr
Pagenews Team

Αρκετοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με  εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενημερώνονται οι εφορίες για το τι προβλέπει ο νόμος 4530 που ψηφίστηκε τον φετινό Μάρτιο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα αναγράφει ο νόμος, επιβάλλεται η καταστροφή και ανακύκλωση, με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τελούν σε κατάσταση ακινησίας για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους δεκαοχτώ συνεχόμενους μήνες.

Να σημειωθεί, ότι η διάταξη ισχύει και αναδρομικά για όλα τα οχήματα, των οποίων οι πινακίδες κυκλοφορίας ήταν ήδη κατατεθειμένες στις Δ.Ο.Υ. κατά την ημερομηνία ισχύος του νόμου, δηλαδή την 30η Μαρτίου 2018.

Αυτό σημαίνει πως καταλαμβάνει όσες πινακίδες είχαν κατατεθεί 18 μήνες, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και πριν.

Ισχύει όμως και για όσα οχήματα έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε ακινησία- μετά την 30η Μαρτίου 2018.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η συμπλήρωση συνεχούς παραμονής τους στη Δ.Ο.Υ. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαοκτώ μηνών.

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι το μέτρο πιάνει σήμερα όλους όσους έχουν καταθέσει πριν τον Ιανουάριο του 2017 και, ουσιαστικά, όλους όσοι έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους, από το 2008 ως το 2016, πιθανότατα για να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε αναλυτικά την διάταξη, εδώ.

Ετικέτες: 
2018