Ελλάδα

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του
ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στο Κερατσίνι πραγματοποιείται αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του.

Αυτή έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, αφού όπως τονίζει η οικογένειά του, «η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά».

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του άτυχου τραγουδιστή, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην οδό Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε το 2013.

Η προσέλευση είναι συνεχής, με τους συγκεντρωμένους να κλείνουν τον δρόμο. Πολλοί ωστόσο που δεν συμμετέχουν στην πορεία, άφησαν ένα λουλούδι στο μνήμα του Παύλου Φύσσα, ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι ζητούν «να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη και να καταδικαστεί ο Γιώργος Ρουπακιάς».

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και αντιφασιστική πορεία με προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, όπου έχουν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τόσο στο Κερατσίνι, όσο και στον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται επί ποδός περίπου 1000 αστυνομικοί, για την περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα.

Σημειώνεται πως αστυνομικοί της τροχαίας αναμένεται να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – κάτι που θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όσους θελήσουν να κινηθούν τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα μίλησε πρόσφατα για τη δολοφονία του γιου της τονίζοντας, πως το μόνο που θα την δικαίωνε και θα την ικανοποιούσε θα ήταν να έρθει ο Παύλος πίσω.

Η Μάγδα Φύσσα μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή Ελληνοφρένεια, είπε:

«Σίγουρα θα ήταν καλό το να τους δω να καταδικάζονται. Όμως όποια κι αν είναι η ποινή, και στο Σύνταγμα να τον πάνε και θανατική ποινή να υπήρχε, πάλι δεν θα ένιωθα ικανοποίηση».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει:

«Δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας στα πρόσωπά τους. Γι αυτούς όσοι είναι κατηγορούμενοι είναι ήρωες. Και οι δικηγόροι ακόμα προκλητικοί είναι».

Και συνεχίζει λέγοντας:

«Μέχρι να ξεκινήσει η δίκη δεν υπήρχε μίσος, γιατί δεν είχα χρόνο να κάτσω να σκεφτώ τους υπαίτιους. Ήρθε όμως το μίσος και δεν υποχωρεί καθόλου με τον καιρό.»

Όταν ρωτήθηκε αν θα μιλούσε με τον Ρουπακιά, απάντησε:

«Τι να του έλεγα. Ας τον άφηναν πάνω μου να καλοπεράσει, κομμάτια θα τον έκανα. Τι να μου έλεγε, ένας πληρωμένος δολοφόνος είναι».

Η αστυνομία δεν απέτρεψε τη δολοφονία του

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας ίδια τόνισε πως όλοι έχουν πει ψέμματα, γιατί στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί και δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν τη δολοφονία του γιου της.

Για το ρόλο της δικαιοσύνης αναφέρει πως έχει εμπιστοσύνη, και πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους ίδιους τους κανονισμούς και όχι στους δικαστές.

Η μητέρα του Φύσσα δήλωσε πως κάθε μέρα περνά από το σημείο της δολοφονίας, όπου έχει στηθεί και το μνημείο. «Του λέω καλημέρα και καληνύχτα.», είπε.

Για τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει δήλωσε πως «σε πονάει εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι τσιμέντο.

Το τσιμέντο καθαρίζεται, το γκρεμίζεις και το ξαναφτιάχνεις. Ο Παύλος όμως τώρα δεν γυρίζει πίσω».

Ο Παύλος έδειξε στους αστυνομικούς τον Ρουπακιά

Ο ίδιος ο Παύλος αφού μαχαιρώθηκε ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσαν, την ώρα που ο Ρουπακιάς έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει από το σημείο, λέει η μητέρα του.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αρχικά κινήθηκαν εναντίον του Φύσσα, ο οποίος μόλις δέχτηκε την μαχαιριά έπιασε τον Ρουπακιά και του είπε «έλα δω ρε μ@@@πανο, με μαχαίρωσες και φεύγεις»;

«Προσπάθησα να τον ζεστάνω»

Όπως αναφέρει, αφού πήγε στο νοσοκομείο να τον δει, ο Παύλος είχε φύγει από την ζωή.

«Προσπάθησα να τον ζεστάνω μπας και γίνει τίποτα. Σκεφτόμουν πως αν τον ζεστάνω θα γίνει καλύτερα αλλά μπα», λέει χαρακτηριστικά.«Μου λείπει να τον ακούω να με λέει μάνα»

Η Μάγδα Φύσσα συγκλονίζει λέγοντας τι είναι αυτό που της λείπει περισσότερο από το παιδί της:

«Η απουσία του είναι πού πιο ψυχοφθόρα από όλο αυτό. Αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι το «μάνα»».

Ακούστε την συνέντευξή της:

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Η πρόταση της Κασιμάτη στη Βουλή

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, κατέθεσε πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να καθιερωθεί η 18η Σεπτεμβρίου, τραγική επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού και του Φασισμού, για να υπάρξει πανευρωπαϊκή συνειδητοποίηση και καταδίκη των νεοναζιστικών κομμάτων.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments