Διεθνή

Μπέρθα Σουκαρέτ: Η πρώτη “Μις Κόσμος” πριν από 130 ολόκληρα χρόνια – Κέρδισε τα καλλιστεία και… εξαφανίστηκε

Μπέρθα Σουκαρέτ: Η πρώτη “Μις Κόσμος” πριν από 130 ολόκληρα χρόνια – Κέρδισε τα καλλιστεία και… εξαφανίστηκε
Ήταν 18 χρονών, αναδείχτηκε η πρώτη "πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη" κερδίζοντας μέσα από 300 κοπέλες. Αλλά ξαφνικά η Μπέρθα Σουκαρέτ εξαφανίστηκε. Όλα αυτά το - πολύ - μακρινό 1888, όταν διεξήχθησαν τα πρώτα καλλιστεία.

19 Σεπτεμβρίου 1888. Στο Σπα του Βελγίου, πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει από κοντά κάτι πρωτόγνωρο: έναν διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. Τα πρώτα καλλιστεία. Οι άντρες φοράνε κοστούμια και οι γυναίκες μακρυά φουστάνια.

Μόλις είναι όλοι στη θέση τους, οι 21 διαγωνιζόμενες εμφανίζονται. Φτάνουν στο χώρο με κλειστές άμαξες, μετά από παραμονή σε απομονωμένο σπίτι.

Έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε πάνω από 300 κοπέλες που είδαν τις αγγελίες στις εφημερίδες της εποχής και έστειλαν φωτογραφία και βιογραφικό για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η κριτική επιτροπή, αποτελείται μόνο από άντρες και “εξετάζει” τις φιναλίστ για να αναδειχθεί η πρώτη γυναίκα με τον τίτλο “πιο όμορφη στον πλανήτη”.

Αυτή που τα καταφέρνει λέγεται Μπέρθα Σουκαρέτ. Είναι μόλις 18 χρονών, μιγάδα, με καταγωγή από την Γουαδελούπη.

Η Σουκαρέτ κερδίζει 5.000 φράγκα και ποζάρει στο L’ Illustration.

Γράφει την ιστορία της, κάνοντας κάτι τολμηρό για την εποχή και μετά χάνεται.

Παραμένει άγνωστο πως συνέχισε και τι έκανε στη ζωή της. Ωστόσο το όνομά της έμεινε στην ιστορία. Αποτέλεσε την αρχή των καλλιστείων που βλέπουμε μέχρι και σήμερα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments