Πολιτική

Πολάκης: Στο πλευρό του Καψώχα – «Μαζί σου Σωτήρη»

Πολάκης: Στο πλευρό του Καψώχα – «Μαζί σου Σωτήρη»
Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για τα όσα προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σωτήρη Καψώχα.

Στον πλευρό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σωτήρη Καψώχα τίθεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, με μια ανάρτησή την οποία ξεκινά με την φράση «Μαζί σου Σωτήρη», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφήνει αιχμές για την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να καλέσει στο πειθαρχικό τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

  • Στην συνέχεια έγραψε: «Έθιξες τα «ιερά και όσια» της οικογένειας… και ξύπνησε η ΕΣΗΕΑ. Όταν, «συνάδελφοι» σου βρίζουν χυδαία τον πρωθυπουργό, εμένα,την Έφη, το Νίκο , το Χρήστο κλπ κλπ δεν τρέχει κάστανο… Όλοι τους και μόνοι μας αλλά με το λαό μαζί. Θα τους ξανά-νικήσουμε».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Να θυμίσουμε, ότι την περασμένη Δευτέρα (17.09.2018) στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» ο Σωτήρης Καψώχας σχολίασε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με αποκορύφωμα το «εμπάργκο» βουλευτών και στελεχών της στην ΕΡΤ.

Η αντίδραση του Σωτήρη Καψώχα

Όταν η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε την απόφασή της να τον καλέσει στο πειθαρχικό, εκείνος αποφάσισε, με μια ειρωνική ανάρτηση στο Facebook, να δηλώσει ότι παραδίδει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Η ανάρτησή του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της «αριστείας» για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της «προωθημένης» αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.

Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.

Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ , θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η «εξουσία» για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.

Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ «Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.

Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments