Ελλάδα

Φιλοπάππου: Εξιχνιάστηκαν ληστείες της σπείρας που σκότωσε τον 25χρονο

Φιλοπάππου: Εξιχνιάστηκαν ληστείες της σπείρας που σκότωσε τον 25χρονο
Εξιχνιάστηκαν τρεις ακόμη ληστείες της σπείρας των αλλοδαπών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία 25χρονου στου Φιλοπάππου.

Τρεις ακόμη ληστείες που διέπραξε η σπείρα των αλλοδαπών, που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου στις 15 Αυγούστου 2018, εξιχνίασε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο Πακιστανοί ηλικίας 17 και 28 ετών, καθώς και ο 25χρονος Ιρακινός, διέπραξαν τρεις ακόμη ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα αδικήματα:

  • της ληστείας
  • παράβασης του νόμου «περί όπλων»
  • για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή
  • ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ : Το χρονικό της υπόθεσης

Εξιχνιάστηκαν τρεις ακόμη ληστείες της σπείρας των αλλοδαπών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία 25χρονου στου Φιλοπάππου

Ως προς το χρονικό στην υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το θύμα, ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου «δέχτηκε απειλή με μαχαίρι και ως συνέπεια αυτής βρέθηκε στο γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, «βραδινές ώρες της 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή.

Περίπου στις 22:50 τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.

Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι.

Το πορτοφόλι περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments