Άποψη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ESPN τον τοποθετεί πάνω από τον Ουέστμπρουκ, εμείς ακόμα τσακωνόμαστε

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ESPN τον τοποθετεί πάνω από τον Ουέστμπρουκ, εμείς ακόμα τσακωνόμαστε
Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε στα χέρια μας.

Είναι να απορεί κανείς με όσα συμβαίνουν σχεδόν κάθε καλοκαίρι με την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ. Είναι να απορεί με τη διαχείριση που υπάρχει γύρω από το όλο θέμα. Σαν να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε στα χέρια μας. Ο Γιάννης είναι ένας αληθινός σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ κι εμείς συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ακόμα ένας παίκτης του Φιλαθλητικού, που δεν τρέχει και τίποτα αν τον έχουμε ή όχι.

Και όταν λέω εμείς, εννοώ όλους. Από την Ομοσπονδία, μέχρι τους φιλάθλους και φυσικά τα media. Ανάλογα ποιον… συμπαθεί ο καθένας, αυτή τη στάση θα κρατήσει. Συμπαθείς τον Βασιλακόπουλο; Θα ταχθείς εναντίον του Γιάννη και της απουσίας του απ’ όλα τα κρίσιμα έως τώρα παιχνίδια της Εθνικής. Αντιπαθείς τον Βασιλακόπουλο; Θα δικαιολογήσεις τον Αντετοκούνμπο και θα τα ρίξεις στους… Μπακς για την επιλογή του να μην είναι μαζί με τους υπόλοιπους.

Η αλήθεια είναι πως λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Μόνο που η μία πλευρά δεν είναι του ίδιου του Γιάννη, όπως θα νομίζουν πολλοί, αλλά κυρίως των ατζέντηδων. Οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, ο “πόλεμος” με τον Βασιλακόπουλο, οι κατηγορίες που υπήρξαν δεν μπορούν να εξομαλύνουν την κατάσταση. Χειρότερα γίνονται τα πράγματα, αφού και ο Βασιλακόπουλος δεν είναι άνθρωπος που κρατάει το στόμα του κλειστό και δεν θα απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν.

Αντί να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και πως ο Γιάννης θα είναι στο Παγκόσμιο της Κίνας, δίνοντας τον ρόλο του φαβορί στην Εθνική για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου, τρώγονται σαν τα κοκόρια. Τι, αλήθεια, θέλουν να κερδίσουν; Λίγη από τη λάμψη του Αντετοκούνμπο; Δεν μπορούν. Ούτε οι ατζέντηδες, ούτε ο Βασιλακόπουλος. Τα 15 λεπτά δημοσιότητας που μπορούν να κερδίσουν δίπλα του είναι αρκετά. Ο Γιάννης είναι το σημείο αναφοράς. Όχι εκείνοι. Όσες δηλώσεις κι αν κάνουν, δεν θα τα καταφέρουν.

Πριν από λίγες ώρες το ESPN ανέφερε ότι ο Αντετοκούνμπο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των κορυφαίων παικτών του NBA. Μιλάμε για κάτι… ασύλληπτο! Ο Έλληνας φόργουορντ έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε διάστημα ενός χρόνου και πάντα σύμφωνα με το ESPN παίκτες όπως ο Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση, ή ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ) που είναι έβδομος. Πίσω από τον Γιάννη είναι επίσης ο Καουάι Λέοναρντ (Ράπτορς), ο Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), αλλά και ο Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς).

Τι αναφέρει για τον Γιάννη το ESPN; «Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει φύγει για το Λος Άντζελες, είναι ώρα να αναδειχθεί ο Greek Freak βασιλιάς στην Ανατολή. Ο Αντετοκούνμπο έχει εξελιχθεί σε μια ασταμάτητη επιθετική δύναμη, βελτιώνοντας το ποσοστό ευστοχίας του και τους μέσους όρους πόντους του κάθε χρόνο μετά τη ρούκι σεζόν του. Το μακρινό του σουτ είναι ακόμη ανύπαρκτο, αλλά ο 23χρονος μπορεί να μην το χρειάζεται. Κυριαρχεί στη ρακέτα σε επίπεδα Σακίλ Ο’ Νιλ, έχοντας περίπου 27 πόντους κατά μέσο όρο την περασμένη σεζόν, τέταρτος στη σχετική λίστα στο ΝΒΑ».

Αυτά γράφουν στο… Αμέρικα, την ώρα που στην Ελλάδα τσακωνόμαστε για τον Γιάννη. Αλήθεια ξέρουμε τι κάνουμε; Αλήθεια ξέρουμε τι χρυσάφι έχουμε στα χέρια μας; Κι αν ξέρουμε, θα το διαχειριστούμε κάποια στιγμή με τον τρόπο που του αρμόζει, ώστε να βγούμε όλοι κερδισμένοι;

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments