Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2019: Αυτοί δικαιούνται μείωση 30%

ΕΝΦΙΑ 2019: Αυτοί δικαιούνται μείωση 30%
Αναλυτικά όσα είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου για τον ΕΝΦΙΑ 2019.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προχώρησε σε διευκρινήσεις για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε  το 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση του φόρου κατά 30% στις μικρές περιουσίες, ήτοι περιουσίες αξίας τουλάχιστον έως 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο ΕΝΦΙΑ το 2020 θα μειωθεί κατά 50% σε περιουσίες με αξία έως 250.000 ευρώ.

Ακόμη, συνέχισε η υφυπουργός Οικονομικών οι μειώσεις θα «σβήνουν» σε μεγαλύτερες αξίες περιουσίας και δεν θα είναι οριζόντιες.

ΕΝΦΙΑ 2019: Αυτοί δικαιούνται μείωση 30%

Για την 120 δόσεις

Αναφερόμενη στο αίτημα των φορολογουμένων για επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η υφυπουργός Οικονομικών είπε πως το υπουργείο θεωρεί πως πρέπει να δοθεί κάποια βοήθεια στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, με μια ρύθμιση οφειλών με περισσότερες από τις 12 δόσεις των υφιστάμενων ρυθμίσεων, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πλήθος τους.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ξεκαθάρισε πως οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές του 2018, για να ενταχθούν σε ρύθμιση παλιότερες οφειλές τους.

Καταληκτικά, σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας είπε πως με το νέο έτος δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους.

Διαβάστε Eπίσης

ΕΝΦΙΑ: Το σχέδιο για τη μείωση του φόρου – Αυτοί χάνουν, αυτοί κερδίζουν

ΕΝΦΙΑ: Οι μειώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι