Άποψη

VAR-εθήκαμε. Εσείς όχι ακόμα;

VAR-εθήκαμε. Εσείς όχι ακόμα;
Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα διαιτητικά λάθη στο πρωτάθλημα που είναι ήδη πάρα πολλά και τη μοναδική λύση που υπάρχει για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρό μας. Το VAR.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι αγώνες, όσο μελάνι κι αν χυθεί, τίποτα δεν θα αλλάξει. Διαιτητικά λάθη θα γίνονται ΠΑΝΤΑ, όπως γίνονται σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και σε προηγμένα πρωταθλήματα. Όμως σε αυτά τα πρωταθλήματα θέλησαν να σταματήσουν να παίζουν με την αδικία. Και έλυσαν το πρόβλημα μια για πάντα.

VAR: Τρία γράμματα, δεκάδες λιγότερα προβλήματα. Τρία γράμματα, ένα κανονικό πρωτάθλημα. Τρία γράμματα και τέλος στις κακές διαιτησίες. Τρία γράμματα και τέλος στις υπόνοιες για στημένους διαιτητές και βοηθούς, για εύνοια σε συγκεκριμένες ομάδες, για πρωταθλήματα, κύπελλα και αγώνες που δεν κρίνονται στα γήπεδα.

Είμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική και ήδη μετράμε:

1) μια νίκη του ΠΑΟΚ με πέναλτι – φάντασμα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

2) μια νίκη της ΑΕΚ με πέναλτι – φάντασμα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης

3) μια νίκη του Ολυμπιακού ενώ νωρίτερα έχει ακυρωθεί γκολ του Πανιωνίου στο οποίο ο Μασούρας φεύγει ένα μέτρο πίσω.

4) μια ισοπαλία χθες στο Παναιτωλικός – Λαμία με γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει και το πέναλτι της Λαμίας έπρεπε να εκτελεστεί ξανά, καθώς ο σκόρερ μπαίνει νωρίτερα στην περιοχή.

Εδώ ανοίγω μια παρένθεση: στη Γερμανία σε ματς μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Λεβερκούζεν, η Λεβερκούζεν κέρδισε πέναλτι στο 3′. Ο διαιτητής πήγε στο VAR και έδειξε τη βούλα. Ο Νόιερ απόκρουσε το πέναλτι, φίλαθλοι και παίκτες της Μπάγερν πανηγύριζαν, αλλά ο ρέφερι πήγε και πάλι στο VAR. Και είδε ότι παίκτης της Μπάγερν, συγκεκριμένα ο Μπόατενγκ, είχε μπει στην περιοχή νωρίτερα, αποφασίζοντας επανάληψη του πέναλτι, με το οποίο έγινε το 0-1. Δεν τον ενδιέφερε αν ήταν η Μπάγερν εκείνη που θα διαμαρτυρόταν. Είδε παράβαση, την υπέδειξε. Τελεία και παύλα.

Στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία έβαλαν το VAR και έλυσαν πολλά προβλήματα. Σύντομα θα το βάλουν και στην Αγγλία. Το είδαμε στο Μουντιάλ και το ευχαριστηθήκαμε. Γιατί το καθυστερούμε εδώ; Εδώ που έχουμε πολλά περισσότερα προβλήματα, γιατί ακόμα δεν τα λύνουμε με μια και μόνο κίνηση;

Εδώ που τα διαιτητικά σφάλματα οδηγούν μέχρι και σε επεισόδια, σε ξυλοδαρμούς, σε επιθέσεις, γιατί επιμένουμε να ζούμε με την αμφιβολία, την γκρίνια, την αδικία; Δεν υπάρχουν λεφτά; Ας μας πουν πως δεν υπάρχουν λεφτά. Δεν θέλουν; Ας μας πουν πως δεν θέλουν.

Δυστυχώς, με τόσα λάθη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να τελειώσει. Η επιλογή να έρχονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι είναι “κρύβω το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλάκι”. Το κουκουλώνω και σε καμία περίπτωση δεν το λύνω. Το πρωτάθλημα άλλωστε δύσκολα θα κριθεί στα ντέρμπι. Τα… γύρω – γύρω και οι απώλειες σε άλλα παιχνίδια είναι αυτά που θα το κρίνουν. Και σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν βλέπω να έχουμε ξένους διαιτητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments