Ελλάδα

Μάτι: “Φωνάζουν” για την καθυστέρηση στην έρευνα της φονικής πυρκαγιάς

Μάτι: “Φωνάζουν” για την καθυστέρηση στην έρευνα της φονικής πυρκαγιάς
Θύελλα για το μπλόκο στις έρευνες που αφορούν το Μάτι.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Ξένης Δημητρίου, εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ληφθεί υπόψη στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, λίγο πριν κληθούν ως ύποπτοι στελέχη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι η εξέλιξη αυτή σε κάθε περίπτωση θα καθυστερήσει την έρευνα κατά 7 με 8 μήνες.

«Εισαγγελική και διοικητική έρευνα δεν μπορούν να τέμνονται. Η δικαστική έρευνα πρέπει να είναι ανεξάρτητη όταν ερευνά ποινικές ευθύνες» είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Βλέπω παρέμβαση σύμφωνα με την αλληλουχία των γεγονότων και κάνω έκκληση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σεβαστεί την ανάγκη για απρόσκοπτη εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, χωρίς να εμπλακούν άσχετοι» τόνισε στη συνέχεια ο Κώστας Τζαβάρας.

Για μεθοδευμένες καθυστερήσεις τόσο στην δικαστική έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών όσο και στην προσωποποίηση ευθυνών για την τραγωδία, κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

Προειδοποιούμε τους πάντες ότι κανένας δεν θα μπορέσει να προσβάλει τη μνήμη των νεκρών και την απαίτηση των Ελλήνων για καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους τόνισε ο βουλευτής Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Παράλληλα, σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είπε πως σε 2 με 3 μήνες το πόρισμα θα είναι έτοιμο.

“Λειτουργώ αυτόβουλα και ανεξάρτητα” ανέφερε η κ. Παπασπύρου προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι για την παραγγελία της κ. Δημητρίου.

Εκτός αυτού, μεγάλο θέμα προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί εντολή παραμονής στη θέση του, ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στον Ηλία Ζαγοραίο ο οποίος έχει την ευθύνη της έρευνας και η θητεία του ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Για ωμή και απροκάλυπτη αιφνιδιαστική παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που αποτελεί σοβαρότατη απόδειξη για τις βαριές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάνει λόγο Το Ποτάμι.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στην εκατόμβη των 99 νεκρών συνανθρώπων μας. Οι συγγενείς των θυμάτων που ζητάνε Δικαιοσύνη μπορούν να περιμένουν… Το ‘’όλα στο φως’’ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει όλα στις καλένδες. Τόσο κυνικά, τόσο απροκάλυπτα», σχολιάζει Το Ποτάμι.

Κατηγορηματικός ότι δεν είναι νόμιμο το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές στο Μάτι και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης εμφανίστηκε στο ραδιοσταθμό Πρώτο Θέμα ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Αντώνης Φούσας.

«Οι εισαγγελείς πρωτοδικών είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουν διώξεις και δεν παίρνουν από κανέναν εντολές. Κανείς δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments