Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Ο κοσμηματοπώλης στον ανακριτή – “Ενήργησα για να προστατέψω τη ζωή και την περιουσία μου”

Ζακ Κωστόπουλος: Ο κοσμηματοπώλης στον ανακριτή – “Ενήργησα για να προστατέψω τη ζωή και την περιουσία μου”
Ζακ Κωστόπουλος: Ο 73χρονος κοσμηματοπώλης μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ζακ Κωστόπουλος: Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, στις 10 το πρωί, ο κοσμηματοπώλης, που εμπλέκεται στην επίθεση που δέχτηκε ο 33χρονος, έξω από το μαγαζί του στην Ομόνοια.

Εκεί παρουσίασε την δική του θέση για το πώς ενήργησε όταν αντιλήφθηκε πως μέσα στο κατάστημά του στην Ομόνοια βρίσκονταν ο 33χρονος Ζακ.

Να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 73χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης.

  • Τι είπε κατά την διάρκεια της απολογίας του

Ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είπε πως σκοπός του ήταν η προάσπιση της ζωής του και της περιουσίας του.

Μάλιστα, όπως φέρεται να τόνισε ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος. Όταν είδες τον 33χρονο μέσα στο μαγαζί του θεώρησε πως αφαιρέθηκαν κοσμήματα.

Έτσι, αφού οι Αρχές δεν είχαν έρθει ακόμη φοβήθηκε πως ο Ζακ Κωστόπουλος θα έβγαινε εκτός του μαγαζιού του. Ακόμη, φέρεται να χαρακτήρισε ατυχή την αντίδρασή του.

Άξιο μνημόνευσης, ότι ο 73χρονος απεικονίζεται στο βίντεο που είχε δημοσιεύσει το protothema. gr να επιτίθεται στον 33χρονο την ώρα που εκείνος προσπαθεί να βγει έξω από το κατάστημά του.

Όσα είπε ο δικηγόρος του

Μετά την απόφαση του ανακριτή, ο δικηγόρος του 73χρονου,  Χάρης Αναγνωστόπουλος είπε:

“Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμασε.

Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο του να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι”, τόνισε αρχικά και συνέχισε:

“Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση οτι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο”.

“Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του”, κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments