Πολιτική

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ μετά από την ψηφοφορία

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ μετά από την ψηφοφορία
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ζόραν Ζάεφ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΑ: Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ μετά από το δημοψήφισμα

Ο Ζόραν Ζάεφ στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές.

Ειδικότερα δήλωσε:

«Οι αποφάσεις πια θα ληφθούν εντός βουλής» δήλωσε ο Ζάεφ παρά την χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε.

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν» είπε και παράλληλα διεμήνυσε πως «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απέρριψε την φιλολογία ότι ένα δημοψήφισμα με συμμετοχή κάτω του 40% δεν είναι έγκυρο.

Ο Ζόραν Ζάεφ διέψευσε και τις προσδοκίες όσων θεωρούσαν ότι η πολύ υψηλή θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αποδοκιμασία της πολιτικής του και κατά συνέπεια θα πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες, δήλωσε επίσης: «Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε «ναι»».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments