Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Βίντεο ντοκουμέντο πριν από το μοιραίο περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο (vid)

Ζακ Κωστόπουλος: Βίντεο ντοκουμέντο πριν από το μοιραίο περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο (vid)
Ζακ Κωστόπουλος: Εξελίξεις στην υπόθεση του 33χρονου που έχασε τη ζωή του στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που απεικονίζει τη στιγμή που ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος επιχειρεί να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που δημοσιεύει το News 24/7 ο 33χρονος φαίνεται να προσπαθεί να μπει στο κατάστημα, αλλά ένα άτομο του κλείνει την είσοδο, απωθώντας τον. Έτσι, επιβεβαιώνονται τα όσα είχε πει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, το ότι ο Ζακ δεν μπήκε μετέπειτα στο κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει.

Στο σημείο, όπως βλέπουμε στο βίντεο φτάνουν δίπλα στο Ζακ, άλλα δύο άτομα. Ο ένας εκ των δύο, του δίνει νερό.

Ο Ζακ Κωστόπουλος αποχωρεί και ο άνδρας με το κίτρινο ρούχο σηκώνει το χέρι του προς τον 33χρονο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σ’ αυτό το σημείο, να προσθέσουμε ότι η κατάθεση του υπαλλήλου που βρισκόταν αυτήν την ώρα στο μαγαζί συμφωνεί απόλυτα με όσα βλέπουμε στο βίντεο. Ο Ζακ Κωστόπουλος δηλαδή, προσπάθησε να μπει μέσα, ωστόσο κάποιος τον απώθησε.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχει ακόμη μια μαρτυρία νεαρής ενώπιον του ανακριτή η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει “βοήθεια”.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι το σενάριο της ληστείας αρχίζει να απομακρύνεται, καθώς ο 33χρονος έμεινε για αρκετό χρόνο έξω από το ταχυφαγείο και το σημαντικότερο ότι δεν κρατούσε κάτι στα χέρια του.

Αμέσως μετά, ακολουθεί η μοιραία στιγμή. Ο Ζακ ξαφνικά βρίσκεται μέσα στο μαγαζί του 73χρονο κοσμηματοπώλη και ξυλοκοπείται άγρια ώσπου στιγμές αργότερα θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Ενήργησα για να προστατέψω τη ζωή και την περιουσία μου»

Ο 73χρονος κοσμηματοπώλης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είπε πως σκοπός του ήταν η προάσπιση της ζωής του και της περιουσίας του.

Μάλιστα, όπως φέρεται να τόνισε ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος. Όταν είδες τον 33χρονο μέσα στο μαγαζί του θεώρησε πως αφαιρέθηκαν κοσμήματα.

Έτσι, αφού οι Αρχές δεν είχαν έρθει ακόμη φοβήθηκε πως ο Ζακ Κωστόπουλος θα έβγαινε εκτός του μαγαζιού του. Ακόμη, φέρεται να χαρακτήρισε ατυχή την αντίδρασή του.

  • Όσα είπε ο δικηγόρος του

Μετά την απόφαση του ανακριτή, ο δικηγόρος του 73χρονου, Χάρης Αναγνωστόπουλος είπε:

«Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμασε.

Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο του να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση οτι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο».

«Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του», κατέληξε.

Ελεύθερος με όρους και ο δεύτερος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments