Οικονομία

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματιστική αγορά

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματιστική αγορά
Αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στου πουργείο Οικονομικών, ήταν η θεσμική θωράκιση της χρηματιστηριακής αγοράς και η βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η θεσμική θωράκιση της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς και η βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο κ. Γκότσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε για τη χθεσινή εικόνα στο Χρηματιστήριο, ότι:

«Αυτήν τη στιγμή κάνουμε έλεγχο συναλλαγών, για να διαπιστώσουμε εάν τελικά υπήρξαν προβλήματα, όχι short-selling, γιατί αυτό επιτρέπεται, δεν απαγορεύεται, αλλά για να δούμε αν υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης μέσω τέτοιων κινήσεων».

Στη συνέχεια πρόσθεσε, πως:

«Κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιου είδους έντονες διακυμάνσεις και είναι σημαντικές για την αγορά, εμείς κοιτάμε τις συναλλαγές, πόσο μάλλον τώρα, όταν είχαμε αυτή την εικόνα, τη χθεσινή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments