Πολιτική

ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της

ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της
ΝΔ: Παρακολουθήστε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΔ: Ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Σαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι διανύουμε μία εποχή που τελειώνει με οδύνη και κατέθεσε την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα διώξουν την κυβέρνηση «όπως της αξίζει».

Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «για εμάς οι εκλογές που έρχονται είναι πράγματι σύγκρουση δύο κόσμων. Η Ελλάδα της παραγωγής της εξωστρέφειας από τη μία και η Ελλάδα της αυταπάτης και του ψέματος από την άλλη».

Επεσήμανε ότι η ΝΔ, από την ίδρυσή της, αντιτάχθηκε στις ταξικές εκδοχές της κοινωνίας και της ιδεολογικές ετικέτες.

«Η ΝΔ θα υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους. Η γραμμή του δικού μας ορίζοντα είναι το κοινό μέλλον όλων των Ελλήνων», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή σε όσους νιώθουν ξεχασμένοι. Να δώσουμε ελπίδα σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα».

ΝΔ: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε.

Παρουσιάστηκε πριν λίγο το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της.

«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα».

Ειδική αναφορά επεφύλαξε ο κ. Μητσοτάκης στο άνοιγμα της παράταξης σε νέο στελεχιακό δυναμικό: «Σήμερα είναι μαζί μας 150 συμπολίτες μας από το Μητρώο Στελεχών.Δεν ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό και δεν είχαν σχέση με την πολιτική, αλλά εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας. Πολλοί από αυτούς θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας», είπε.

ΝΔ: Η ιστορία του εμβλήματος

Το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας έχει μακρά ιστορία με τον πυρσό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979, ενώ στα ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985, συμβολίζοντας το ελληνικό φως και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.

Η πρώτη απόπειρα να αποσυρθεί ο πυρσός έγινε επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οποίος επέλεξε ένα ουράνιο τόξο ως λογότυπο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 1989 και 1990. Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο πυρσός είχε και πάλι την τιμητική του.

Στο προσυνέδριο τον Ιανουάριο του 2000, ο Κώστας Καραμανλής αντικατέστησε τον παραδοσιακό πυρσό με τρία τρίχρωμα περιστέρια και κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 εξαφανίζεται τελείως από κάθε έγγραφο του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρώντας από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, αλλάζει το 2011 το σήμα της παράταξης με τον πυρσό να έχει αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας πλήθος ποικίλων αντιδράσεων σε κύκλους του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments