Αθλητισμός

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: H Google τιμά την έναρξή τους με doodle

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: H Google τιμά την έναρξή τους με doodle
Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: H Google γιορτάζει σήμερα τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 με ένα Doodle.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Mε ένα Doodle, η Google γιορτάζει σήμερα τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που πραγματοποιούνται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και τυπικά ξεκινούν σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου με την Τελετή Έναρξης.

Πάνω από 200 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, με χιλιάδες αθλητές ηλικίας 15-18 ετών.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων:  Από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), οι Αγώνες χαρακτηρίζονται ως «μια ελίτ αθλητική διοργάνωση για τους νέους από όλο τον κόσμο».

Μάλιστα, η ΔΟΕ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση και ως ένα βαθμό τους προσομοιάζει με τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που –κάθε τέσσερα χρόνια– μαγνητίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων:  Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου αρχίζει το αγωνιστικό μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Η ελληνική ομάδα πέταξε πριν από λίγα 24ωρα για την Αργεντινή, με όνειρα και ελπίδες για διάκριση στη διοργάνωση «Μπουένος Άιρες 2018».

Την «γαλανόλευκη» αποστολή αποτελούν 33 άτομα, 14 αθλητές και 19 αθλήτριες, που θα μας εκπροσωπήσουν στο στίβο, στην κολύμβηση, στο τέκβοντο, στην κωπηλασία, στην ιστιοπλοΐα, στην άρση βαρών, στην ενόργανη γυμναστική, στις καταδύσεις, στο καράτε, στη ρυθμική γυμναστική, στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το τραμπολίνο.

Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής βρίσκεται τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος όσο και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Οι ελληνικές συμμετοχές την πρώτη ημέρα των αγώνων:

Τα μετάλλια που λαμβάνουν οι νικητές των αγωνισμάτων είναι χρυσά, αργυρά και χάλκινα και αφορούν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Φέτος ο 18χρονος Farid Husen από την Ινδονησία σχεδίασε τα μετάλλια.

Το kiteboarding και το BMX freestyle park κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση, αλλά και μια νέα έκδοση χάντμπολ που παίζεται σε παραλία.

Το ποδόσφαιρο δε βρίσκεται ανάμεσα στα αγωνίσματα και το αντικαθιστά το futsal – ένα παιχνίδι με μπάλα που λαμβάνει μέρος σε μικρό, εσωτερικό χώρο.

https://twitter.com/futsalbangetcom/status/1048299419026653184

Τα μικτά αγωνίσματα (για αγόρια και κορίτσια) θα κάνουν την εμφάνιση τους αλλά θα δούμε και μικτά αγωνίσματα όπου θα συμμετέχουν στην ίδια ομάδα αθλητές από διαφορετικές χώρες.

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δε θα έχουν μόνο οι αθλητές την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες τους, καθώς νεαροί δημοσιογράφοι και πρεσβευτές-αντιπρόσωποι κρατών δίνουν το παρόν.

Όλοι όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops (εργαστήρια) και να έρθουν κοντά με ανθρώπους άλλων χωρών.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων:  Το video με το doodle:

https://www.youtube.com/watch?v=gEyTL_PRWBE

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments