Οικονομία

Αχτσιόγλου: Άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες

Αχτσιόγλου: Άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες
Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνολικά 88.500 ανέργους θα απευθύνονται τα 11 νέα προγράμματα που ανακοίνωσαν πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει, μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους. Από τις συνολικές θέσεις στα εν λόγω προγράμματα, οι 31.500 θα αφορούν αποκλειστικά νέους ανέργους.

“Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες”.

“Τα προγράμματα αυτά διασφαλίζουν ότι το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό θα εργαστεί με απολαβές σημαντικά υψηλότερες του κατώτατου μισθού, με στόχο την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Σημείωσε εξάλλου ότι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η βελτίωση του εισοδήματός τους και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελούν «τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου και σε αυτό στοχεύει έμπρακτα κάθε μας παρέμβαση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments