Γεύση

Η συνταγή της Ημέρας: Μπουγάτσα γλυκιά

Η συνταγή της Ημέρας: Μπουγάτσα γλυκιά
Εύκολη και νόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα γλυκιά.

Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 180γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προς το τέλος προσθέτουμε την βανίλια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε σταυρωτά τα 7 φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Κλείνουμε τα φύλλα σαν να κλείνουμε φάκελο.

Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για περίπου 30 λεπτά στον αέρα, να ροδίσει σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.] καλά το φύλλο και αν έχουμε ταψάκι ίδιου μεγέθους μόλις το φύλλο ροδίσει από τη μία πλευρά το γυρνάμε και από την άλλη.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αν θέλουμε μπορούμε μόλις φτιάξουμε την μπουγάτσα να την τυλίξουμε με λαδόκολλα και διαφανή μεμβράνη και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Όταν την βγάλουμε από την κατάψυξη θα την αφήσουμε λίγο να ξεπαγώσει και θα την ψήσουμε κανονικά όπως την φρέσκια.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments