Αθλητισμός

Ξάνθη – ΑΕΛ: 1 – 0 (pics&vid)

Ξάνθη – ΑΕΛ: 1 – 0 (pics&vid)
Ξάνθη - ΑΕΛ: Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος, καθώς οι αντίπαλοι είχαν απόλυτη ανάγκη βαθμών.

Με πέναλτι του Γέντρισεκ στο 82΄, η Ξάνθη νίκησε 1-0 την αποδεκατισμένη ΑΕΛ στην τελευταία αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής. Το ματς κρίθηκε με την αυστηρή απόφαση του διαιτητή Λάμπρου, που έκρινε πέναλτι το μαρκάρισμα του Γκόλια επί του Μπρίτο, το οποίο έγινε στη γωνία της μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΛ αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 43΄ λόγω αποβολής του Ζίζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με 9 από το 73΄ λόγω αποβολής του Καρανίκα, επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας στην ανάπαυλα του αγώνα, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ό,τι και να κάνουν θα βγούμε Ευρώπη».

Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος, καθώς οι αντίπαλοι είχαν απόλυτη ανάγκη βαθμών.

Η Ξάνθη είχε εδαφική υπεροχή αλλά η ΑΕΛ από την πλευρά της αξιόλογες επιθέσεις και ευκαιρίες. Μάλιστα, η θεσσαλική ομάδα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 58΄. Τότε ο Ντέλετιτς συνεργάστηκε με τον Μιλοσάβλιεβιτς, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και γύρισε την μπάλα, που κόντραρε και πέρασε παράλληλα από την εστία της Ξάνθης χωρίς να βρει στόχο.

Στο 75′ η Ξάνθη πλησίασε στο γκολ. Ο Μπρίτο από αριστερά μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντουρίτσκοβιτς, αλλά αυτός σημάδεψε απελπιστικά άουτ, αν και είχε θέα στην εστία. Στο 80΄ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Θεσσαλούς. Ο Γκόλιας μονομάχησε με τον Μπρίτο, και ο τελευταίος έπεσε στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ο ρέφερι καταλόγισε τελικά πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γέντρισεκ στο 82΄.

Η φάση αυτή ήταν μια από τις πολλές για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε έντονα η φιλοξενούμενη ομάδα, με κυριότερη, εκτός της φάσης του πέναλτι, εκείνη στο 11ο λεπτό όταν ο Ντε Λούκας «κλάδεψε» τον Μιλοσάβλιεβιτς, μαρκάρισμα που θα μπορούσε να επισύρει και την απευθείας κόκκινη στον παίκτη της Ξάνθης.

Το αμφισβητούμενο πέναλτι της Ξάνθης

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου (Eύβοιας)

Κόκκινες: 43΄ Ζίζιτς, 73΄ Καρανίκας

Kίτρινες: Ντε Λούκας, Καμαρά, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο – Ζίζιτς, Καρανίνας, Ντέλετιτς, Φατιόν

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Οκάν (46′ Ντουρίσκοβιτς), Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά (64′ Μπρίτο), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (38′ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Σαχίτι, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (46′ Γρομητσάρης), Κούνιτς (70′ Μπαργκάν), Ντέλετιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments