Διεθνή

Ιντερπόλ: Το θρίλερ συνεχίζεται – Τι φωτογραφία έστειλε ο αρχηγός στη γυναίκα του

Ιντερπόλ: Το θρίλερ συνεχίζεται – Τι φωτογραφία έστειλε ο αρχηγός στη γυναίκα του
Μια φωτογραφία που έκανε τη σύζυγό του να γουρλώσει τα μάτια έστειλε ο εξαφανισμένος πρώην αρχηγός της Ιντερπόλ.

Ο πρώην αρχηγός της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκουέι ερευνάται για υπόθεση δωροδοκίας ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση ότι ο Χονγκγουέι κρατείται στην Κίνα.

«Η έρευνα κατά του Μενγκ Χόνγκγουέι για υποθέσεις δωροδοκίας και παραβίαση του σχετικού νόμου είναι απόλυτα σωστή και εξαιρετικά σοφή» προστίθεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.

Το βράδυ της Κυριακής η Ιντερπόλ ανακοίνωσε την παραίτηση του Χονγκγουέι προσθέτοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της «για τη διασφάλιση των συνόρων, την προστασία των πολιτών, την πρόληψη και διερεύνηση του εγκλήματος και την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αστυνομικής συνεργασίας».

Μία φωτογραφία που εικόνιζε ένα μαχαίρι απέστειλε στη σύζυγό του λίγο πριν εξαφανισθεί στην Κίνα ο αγνοούμενος πρόεδρος της Interpol, Μενγκ Χόνγκγουέι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λυόν, η Γκρέις Μενγκ εκτίμησε ότι ο σύζυγός της με αυτόν τον τρόπο ήθελε να της δείξει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή οι κινεζικές αρχές και συγκεκριμένα ο τομέας διαφθοράς του κομμουνιστικού κόμματος, δηλώνει ότι ο κ. Μενγκ που είναι επίσης υφυπουργός δημοσίας τάξης στην Κίνα εξετάζεται ως «ύποπτος για παραβίαση του νόμου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ανάκρισης και ελέγχου».

Στο μεταξύ η Ιντερπόλ αναφέρει ότι ο Μενγκ έχει παραιτηθεί από πρόεδρος της Ιντερπόλ χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Υπηρεσία εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία ζητεί διευκρινίσεις από την Κίνα μετά την εξαφάνιση του κ. Μενγκ.

«Η Ιντερπόλ έχει ζητήσει μέσω της επισήμου οδού από τις αρχές της Κίνας να παράσχει εξηγήσεις για την κατάσταση του προέδρου της Υπηρεσίας, Μενγκ Χόνγκγουει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κυρία Μενγκ δεν είχε καμία επαφή με τον σύζυγό της, από την ημέρα που έλαβε τη φωτογραφία του μαχαιριού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments